Foto: Magnus Andersson/TT, TV4

Kattis Ahlström tackade nej till att leda Robinson

Kattis Ahlström har genom åren lett en mängd olika tv-program, men ”Robinson” är inte ett av dem – hon tackade faktiskt nej till erbjudandet att vara programledare en gång i tiden. För Nöjeslivet berättar nu Kattis anledningen bakom sitt beslut.

– Det var faktiskt därför. Jag kunde i varje fall skylla på det, säger Kattis Ahlström till Nöjeslivet.

Genom åren har flera olika programledare tagit sig an tittarfavoriten ”Robinson”. När programmet först lanserades på SVT under namnet ”Expedition Robinson” var det Harald Treutiger som fick äran att leda den allra första säsongen.

Kort därefter fick Anders Lundin chansen att leda programmet och gjorde det i fem säsonger innan han lämnade över facklan till Robert Arschberg när programmet gick över till TV3.

Idag heter det bara ”Robinson” och sedan förra året är Anders Lundin tillbaka i programmet som programledare – en roll som han delar med Petra Malm.

Därför tackade Kattis Ahlström nej till att leda ”Robinson”

Programmets historia hade dock kunnat se helt annorlunda ut. Kattis Ahlström, som idag är känd som programledare för ”Muren” och ”Arvinge okänd”, fick nämligen en gång erbjudandet att ta över rollen som programledare för ”Robinson”.

Erbjudandet kom strax efter hennes framgångar som programledare i ”Eurovision Song Contest” med Anders Lundin år 2000. Men för Kattis var det inte aktuellt att tacka ja då. För Nöjeslivet berättar hon nu varför hon valde att inte ta jobbet.

– Det var ganska så direkt efter Eurovision. Då tackade jag nej för att jag hade småbarn, det var faktiskt därför. Jag kunde i varje fall skylla på det, för jag tänkte också fy vad läskigt, säger Kattis.

Vidare förklarar Kattis varför hon inte heller hade kunnat ställa upp i programmet som tävlande.

– Aldrig. Av tusen skäl, det ena är äta de där äckliga sakerna. Ett annat är att vara hungrig. Jag tror inte jag hade klarat det.

Även det sociala spelet är något som Kattis menar hade varit tufft.

– Det här med att pakta, nej, jag hade inte heller klarat det. Men håll med om att det hade varit intressant, man hade kanske fått syn på sig själv!, säger Kattis.

Jag kan inte vara den enda som hade älskat att se Kattis Ahlström leda ”Robinson”!

LÄS MER:
* Kattis Ahlström om att Anna Kinberg Batra plockas bort från Muren
* Kattis Ahlström nobbar ”Vilket liv!” – vill inte vara med