Tittarfavoriten Kent ryter ifrån mot fattigpensionerna: Ett stort svek

”Frusna vägar”-profilen Kent Jonsson fyller 65 år nu på lördag.

Men han har inga planer på att gå i pension.

– Skulle jag sluta jobba skulle nog inte pensionen räcka till, säger han till Nöjeslivet.

Nöjeslivet kan nu berätta att ”Frusna vägar” med bland andra den omåttligt populäre bilbärgaren Kent Jonsson får en ny säsong. Redan den 28 januari är hjältarna tillbaka i TV3.

– Du kan förvänta dig precis vad som helst. Det blir bra mycket att bjuda på, säger tittarfavoriten Kent Jonsson och skrattar.

Därför går Kent Jonsson inte i pension

På lördag fyller Kent Jonsson 65 år. Trots att han nått pensionsålder har han inga planer på att vare sig sluta med ”Frusna vägar” eller jobbet han älskar så mycket.

– Det är ju ett så pass fritt liv så man älskar det man håller på med. Man kan inte lägga av med något man tycker om. Den där siffran som står där är bara en siffra, säger han.

Rasar mot fattigpensionerna

Tv-profilen vill fortsätta jobba, men Kent Jonsson konstaterar att pensionen inte räckt till om han slutat. Han beskriver fattigpensionerna som ett stort svek.

– Det är tragiskt. Att jobba ett helt liv och sen inte få nån uppskattning för det. Det känns som ett stort svek från landet. Det ska inte behöva vara så här. Folk som jobbat sen de var 14 år, som jag, och så har man inte tillräckligt mycket ändå.

Kent har själv garderat sig med försäkringar. Men han förstår att alla inte har möjlighet till det.

– Det är inte så lätt att köpa en pensionsförsäkring eller liknande om du har en lön som knappt går runt, säger han.

FOTO: Johnny Wohlin / TV3 Sverige

När Nöjeslivet når Kent Jonsson är han på väg från Östersund till Åre. Och det märks att han har blivit en riktig tittarfavorit.

– Han som behövde hjälp frågade om jag inte kunde komma två timmar senare. Han son som är 12 år ville så jättegärna vara med för han har mig som idol. Så det är bara att skjuta på bärgningen för att sonen ska kunna sluta skolan och se sin idol bärga farsans bil, säger Kent Jensson och skrattar.

– Att man får en sån reaktion bland folk… Det är ljuvligt.

”Frusna vägar” har säsongspremiär måndag den 28 januari klockan 20.00 på TV3 och Viafree.

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Kent, du är en riktigt hjälte! Dela gärna om du precis som Kent tycker att pensionerna är för låga.