Kjell Bergqvists stora uppdrag – gör huvudrollen i nya Leif GW Persson-serien ”Bäckström” på TV4

.

Leif GW Perssons karaktär Evert Bäckström kommer tillbaka till tv-rutan.

Nu i Kjell Bergqvists skepnad – i en helt ny serie från TV4 och C More.

– Kjell är ett utmärkt val för att spela Evert Bäckström, säger Leif GW Persson. 

Serien ”Bäckström” bygger på Leif GW Perssons bok Kan man dö två gånger? och delar av Den som dödar draken, meddelar TV4 i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen. Den får premiär nästa år, alltså 2020.

Förra veckan påbörjades inspelningarna i Göteborg. Tv-seriens huvudkaraktär är mordutredaren Evert Bäckström.

”Som i bagaget kan stoltsera med att ha löst 99 procent av alla fall som han har tagit sig an. Men när en dödskalle med skotthål hittas på en obebodd ö i skärgården ställs Evert Bäckström inför ett svårare mysterium än vad han hade kunnat föreställa sig”, skriver TV4 i en programförklaring.

Bäckström har tidigare även spelats av Claes Malmberg i SVT:s miniserier ”En pilgrims död” och ”Den fjärde mannen”. Då riktade GW kritik mot Malmbergs gestaltning.

– Jag tycker att Claes Malmberg spelar över våldsamt. Han är inte särskilt lik Bäckström och har gjort honom till en vanlig brakskit, sade GW i en intervju med GT då.

Även Hollywood-skådisen Rainn Wilson har gestaltat honom i amerikanska Fox-serien ”Backstrom”.

Kjell Bergqvist i nya GW-serien ”Bäckström” på TV4 och C More

Men nu tar alltså Bergqvist över rollen – när TV4 gör en ny serie med karaktären. Och GW tycks ha gett sin välsignelse till valet.

– Kjell är ett utmärkt val för att spela Evert Bäckström. Bäckström är ju en lite speciell karaktär och jag tror att Kjell har förmågan att gestalta honom på ett mycket trovärdigt sätt. Det ska bli spännande att se vad Bäckström blir i tv-väg i svensk tappning, säger Leif GW Persson i ett pressmeddelande.

Kjell Bergqvist:

– Bäckström är en korrupt, fullständigt skrupelfri herre som skiter fullständigt i vad alla andra tycker – inklusive chefer. Han är helt odräglig som kompis och kollega. Han är lat, smiter ofta från jobbet för att på arbetstid gå på krogen och frossa i mat och dryck, säger Kjell Bergqvist i ett pressmeddelande.

Och tillägger:

– Han är slug, oantastlig och oumbärlig för mänskligheten, tycker han själv. Helt enkelt en ganska usel självbild. Det ska bli fantastiskt roligt att få ge liv till Bäckström i rutan.

”Bäckström” har premiär i C More och TV4 2020.

Foto: Fredrik Nilsson/C More/TV4

Vad tycker du om detta? Dela gärna vidare om du ser fram emot detta!