Foto: Maria Rosenlöf/SVT & Erika Åberg

Klart för ny säsong av ”Det sitter i väggarna” – då gör tittarfavoriten comeback i SVT

Här är glädjebeskedet som får alla ”Det sitter i väggarna”-tittare att jubla.
Programmet får en ny säsong i SVT – som nu söker efter nya, gamla hem för inspelning.
– Det är härligt när historia, kultur och starka berättelser om oss människor förenas på det sätt det gör i Det sitter i väggarna, säger Micael Lekberg, programchef SVT Malmö.

På torsdagskvällen sänds det sjätte och sista avsnittet för säsongen av SVT:s tittarfavorit ”Det sitter i väggarna”.

Men redan nu står det klart att det blir en ny säsong av det populära programmet. Tv-kanalen bekräftar att programmet som undersöker gamla hus och dess intressanta historier återkommer med nya avsnitt hösten 2022.

Foto: Maria Rosenlöf/SVT

”Det är med stor glädje vi kan meddela att Det sitter i väggarna kommer tillbaka. Erika Åberg och Rickard Thunér står redo att ta sig an nya hus och historier och inspelning sker under våren 2022. Premiären är planerad till hösten samma år och vi söker nu medverkande till den kommande säsongen”, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Programledaren Erika Åberg ser fram emot den nya säsongen.

– Jag blev överlycklig när jag fick beskedet om att det blir en säsong av Det sitter i väggarna även 2022! Jag vet att det finns många husägare som vill ha hjälp i byggnadsvårdandet och som är nyfikna på historien om sin bostad, så det känns fint att kunna fortsätta att hjälpa till. Hållbarhet och reflektioner över historien sitter i programmets DNA – och tittarnas engagemang visar att det är betydelsefullt, säger Erika Åberg.

Kollegan Rickard Thunér förklarar att han inte kan vänta på att inspelningarna ska dra i gång.

– Att våra tittare gick från ord till handling, kämpade för att hålla oss kvar och sedan verkligen har tittat på det vi har gjort visar hur starkt formatet är och hur väl det passar in i vår samtid. Snart får vi djupdyka i några nya hus och historier, säger Thunér.

Nu söker SVT efter nya deltagare till det omtyckta programmet.

– Publikens kärlek till programmet och publiksiffrorna för årets säsong både linjärt och i Play visar verkligen vägen för ytterligare en säsong av Det sitter i väggarna. Det är härligt när historia, kultur och starka berättelser om oss människor förenas på det sätt det gör i Det sitter i väggarna, säger Micael Lekberg, programchef SVT Malmö.

Foto: Erika Åberg/SVT

”Det sitter i väggarna” sänds på torsdag 7 oktober klockan 20.00 i SVT1.

Vad tycker du om detta besked? Ser du fram emot nya avsnitt av ”Det sitter i väggarna”? Vad är det bästa med programmet? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!