Klart: Henrik Dorsin tar över som ”Sickan” – i ny Jönssonligan-film

Det är en av våra mest kultförklarade filmserier. Nu bekräftar SF Studios att en ny Jönssonligan-film är i görningen – och det blir den populära komikern och skådespelaren Henrik Dorsin som axlar rollen som mästertjuven Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson.

Ända sedan 1981, då Varning för Jönssonligan såg dagens ljus, har filmserien om Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson och vapendragarna i Jönssonligan haft en plats i svenska folkets hjärtan.

Nu står det klart att den kultförklarade klassikern får en uppföljare. Vintern 2019 har en ny film om Jönssonligan premiär. Detta skriver SF i ett pressmeddelande, enligt Aftonbladet.

jönssonligan, gösta ekman, ulf brunnberg, björn gustafson
Foto: Tomas Oneborg/SCANPIX

Henrik Dorsin klar för Jönssonligan

Och det blir med en stjärnspäckad ensemble.

I Gösta Ekmans klassiska roll som ligaledaren Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson kommer Henrik Dorsin nu att ta över taktpinnen. Dorsin är sedan tidigare känd från serier som ”Solsidan” och ”Grotesco”.

henrik dorsin, jönssonligan, charles-ingvar "sickan" jönsson
Foto: Hossein Salmanzadeh / TT

De är med i nya filmen

Vid sin sida i den nya förbrytartrion får Dorsin sällskap av två komiker. Anders ”Ankan” Johansson tar över Ulf Brunnbergs roll som Ragnar Vanheden, medan David Sundin ersätter Björn Gustafson i gestaltningen av Dynamit-Harry. Dessutom kommer Dynamit-Harrys stora kärlek Doris att spelas av Hedda Stiernstedt, känd från SVT:s tittarsuccé ”Vår tid är nu”.

Sedan tidigare har det gjorts nio filmer om den kriminella trion, liksom fyra om Lilla Jönssonligan. Den senaste uppföljaren hade premiär i januari 2015, även då med helt nya skådespelare.

Dela vidare om du också längtar efter den nya filmen om kultförklarade Jönssonligan!