Kristin Kaspersens beslut – nu berättar hon om avgörande samtalet

Kristin Kaspersen har haft ett tufft år.

Sorgen och saknaden efter Lill-Babs har ständigt funnits närvarande.

Nu berättar den ”Let’s dance”-aktuella Kaspersen om samtalet som förändrade allt.

Det är snart ett år sedan Kristin Kaspersens mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson somnade in. För Kaspersen har året varit fyllt av sorg och saknad. På sin Instagram berättar hon nu om hur allt vände och hur hon hittade tillbaka till glädjen.

– En dag bara bestämde jag mig. Den sorg och saknad som var runt om mig fick inte ta ifrån mig glädjen. I november satte jag mig på en parkbänk och tittade på månen, tänkte att månen är något både jag och mamma ser. Jag lutade mig tillbaka och log, skriver Kristin Kaspersen.

Kristin Kaspersens ord till Lill-Babs

Hon vände sig sedan direkt till sin mamma.

– ”Mamma, sorgen är så stor, saknaden lika stor men jag behöver välja glädjen nu. Jag har inte orkat vara nära mina känslor för det har gjort för ont, vilket gjort att jag varken skrattat eller gråtit. Många saker har hänt som jag inte kan påverka men som påverkat mig. Vilket var mitt eget val. Jag vill vara glad. Så även om jag nu tar ansvar för att välja glädjen i mitt liv tvivla inte på att saknade är mindre. Den finns alltid där. Men jag vill skratta”

Kristin Kaspersen: Tillåter mig att vara precis den jag är

För Kristin Kaspersen blev den dagen och samtalet med sin mamma en vändpunkt.

– Och så blev det. Jag är den enda som kan ta ansvar över mig Och det betydde ”se människor som tycker om dig, se dom möjligheter som finns, se det som ger dig energi, våga ta emot kärlek av de som ger och visa din tacksamhet tillbaka. Det andra ska inte stå i vägen längre. Jag är så stolt och galet tacksam att jag, i en rätt tuff period, tog ansvar över mig själv och mina val. Och ju närmare mina egna känslor jag kommit desto mer skrattar jag och sorgens tårar har äntligen fått släppas ut. Jag behöver inte kämpa för att vara stark, behöver inte kämpa för att känna glädje, behöver inte kämpa för att få gråta. Det bara är där. Och jag tillåter mig att vara precis som jag är. Ingenting står i vägen.

Avslöjar Let’s dance betydelse

Kristin Kaspersen är en av årets deltagare i ”Let’s dance”. På fredag gör hon sin debut på dansgolvet tillsammans med danspartnern Calle Sterner. För Kristin Kaspersen har programmet betytt extremt mycket.
– För ett halvår sen var jag så orolig för mars månad. Den månaden för ett år sedan mamma kämpade så hårt. Nu är Det mars Och jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle kunna känna så mycket glädje som jag gör idag. Och Det gör jag främst för att jag har världens finaste mamma som är en förebild när det gäller att vara en god människa och den lycka jag känner att fått leva med hennes godhet i livet.  Men också för att jag bestämde mig för att ha så roligt jag bara kan.

View this post on Instagram

En dag bara bestämde jag mig. Den sorg och saknad som var runt om mig fick inte ta ifrån mig glädjen. I november satte jag mig på en parkbänk och tittade på månen, tänkte att månen är något både jag och mamma ser. Jag lutade mig tillbaka och log. ”Mamma, sorgen är så stor, saknaden lika stor men jag behöver välja glädjen nu. Jag har inte orkat vara nära mina känslor för det har gjort för ont, vilket gjort att jag varken skrattat eller gråtit. Många saker har hänt som jag inte kan påverka men som påverkat mig. Vilket var mitt eget val. Jag vill vara glad. Så även om jag nu tar ansvar för att välja glädjen i mitt liv tvivla inte på att saknade är mindre. Den finns alltid där. Men jag vill skratta” Och så blev det. Jag är den enda som kan ta ansvar över mig Och det betydde ”se människor som tycker om dig, se dom möjligheter som finns, se det som ger dig energi, våga ta emot kärlek av de som ger och visa din tacksamhet tillbaka. Det andra ska inte stå i vägen längre. Jag är så stolt och galet tacksam att jag, i en rätt tuff period, tog ansvar över mig själv och mina val. Och ju närmare mina egna känslor jag kommit desto mer skrattar jag och sorgens tårar har äntligen fått släppas ut. Jag behöver inte kämpa för att vara stark, behöver inte kämpa för att känna glädje, behöver inte kämpa för att få gråta. Det bara är där. Och jag tillåter mig att vara precis som jag är. Ingenting står i vägen. För ett halvår sen var jag så orolig för mars månad. Den månaden för ett år sedan mamma kämpade så hårt. Nu är Det mars Och jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle kunna känna så mycket glädje som jag gör idag. Och Det gör jag främst för att jag har världens finaste mamma som är en förebild när det gäller att vara en god människa och den lycka jag känner att fått leva med hennes godhet i livet. Men också för att jag bestämde mig för att ha så roligt jag bara kan. Varje dag känner jag så här (se bild) när jag kliver in i studion. Så mycket energi och lycka. Ikväll när jag gick kvällspromenaden med min hund lyste månen starkt. Jag tittade upp och log ” Mamma, jag klarade det. Jag skrattar nu” Sov gott Foto från @tv4letsdance

A post shared by kaspersen (@kaspersen) on

Hon har lagt upp en bild på sig själv när hon är i ”Let’s dance”-studion.
– Varje dag känner jag så här (se bild) när jag kliver in i studion. Så mycket energi och lycka.
Ikväll när jag gick kvällspromenaden med min hund lyste månen starkt. Jag tittade upp och log ” Mamma, jag klarade det. Jag skrattar nu”.  Sov gott.

FOTO: TV4

 

Vad fint att höra att du mår bättre, Kristin! Skicka gärna dina lyckönskningar till Kristin genom att kommentera på Facebook.