Kristin Kaspersens starka besked inför ”Let’s dance”

Kristin Kaspersen har gjort succé i ”Let’s dance”.

Nu får hon möjlighet att i fredagens direktsändning tillägna en dans till någon speciell.

– Han fångar mig när jag behöver och låter mig flyga när jag är redo, skriver hon på Instagram.

Det är ingen underdrift att påstå att Kristin Kaspersen tagit ”Let’s dance” med storm. Förra veckan slog hon poängrekord och hyllades av juryn. Cecilia Lazar överöste Kristin med lovord och tyckte hon borde börja tävlingsdansa.

Favoritskapet innebär dock en del press. För Aftonbladet avslöjade Kristin att det ledde till att hon fick ett utbrott under träningen.

– Vi har tränat extra många timmar och jag har haft svårt att fatta stegen. Alltså det har varit väldigt svårt och rörigt. Man vill så mycket. Så mitt topplock gick, säger hon till Aftonbladet.

Kristin Kaspersen avslöjar valet i ”Let’s dance”

I fredagens direktsända program kommer Kristin Kaspersen och danspartnern Calle Sterner dansa rumba. Och det kommer bli en känslofylld kväll. Kristin och de andra deltagarna kommer nämligen tillägna sina respektive danser till någon som står dem nära.

Till exempel har Linnéa Claeson valt att dansa för förintelseöverlevaren Héidi Fried och förre fotbollsstjärnan Thomas Ravelli tillägnar sin dans till hela VM 94-laget som tog brons i USA.

För Kristin blir kvällen extra speciell. Hon har valt att tillägna dansen till sin pappa, Kjell Kaspersen.

View this post on Instagram

Repeterar, nöter teknik, få in känslan, vi nöter ännu mer. 2 dagar kvar, då ska det fasiken sitta. @callesterner har jobbat extra mycket med mig den här veckan, ödmjuk inför hans enorma tålamod. Rumba, en magisk dans att få lära men sjuuukt svårt. Men det är när det är svårt som jag utvecklas. Så några timmar till behöver jag sen … älskar fredagarna, älskar att dansa, älskar hela det här gänget. Den här veckan tillägnar vi vår dans till någon viktig person i livet, och det ska bli så fantastiskt att få tillägna min pappa den. Han är min trygghet, han är klok som en bok, hos honom är jag liten, hos honom är jag stark. Han fångar mig när jag behöver och låter mig flyga när jag är redo. Dessutom en fantastisk morfar/bestefar. Dessutom fyllde pappa 80 år förra veckan. ❤️ Så vi ska göra vårt yttersta för att ge pappa den finaste rumban. @tv4letsdance #kristinochcalle #letsdancese

A post shared by kaspersen (@kaspersen) on

På sin Instagram berättar hon om beslutet:

– Den här veckan tillägnar vi vår dans till någon viktig person i livet, och det ska bli så fantastiskt att få tillägna min pappa den. Han är min trygghet, han är klok som en bok, hos honom är jag liten, hos honom är jag stark, skriver hon och fortsätter:

– Han fångar mig när jag behöver och låter mig flyga när jag är redo. Dessutom en fantastisk morfar/bestefar. Dessutom fyllde pappa 80 år förra veckan. Så vi ska göra vårt yttersta för att ge pappa den finaste rumban.

Stöttades av Kjell Kaspersen efter Lill-Babs död

Kjell Kaspersen, tidigare fotbollsmålvakt i Norges landslag, var gift med Kristins mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson 1969 till 1973.

Efter Lill-Babs bortgång i april förra året sökte Kristin tröst hos sin pappa.

– Vilar i pappas varma famn. Kramar honom lite extra då han fyller år idag. Grattis fina pappa!, skrev hon då på Instagram.

Så fint, Kristin! Din pappa kommer bli stolt. Dela gärna om du håller på Kristin i årets ”Let’s dance”.

Let’s Dance 2019: Alla deltagare och resultat