Foto: Fredrik Sandberg & Jonas Ekströmer / TT

Lars Lerins ärliga ord – om bråken med Junior framför tv-kameran: ”Varje morgon…”

Lars Lerin och Manoel Marques Lerin  är tillbaka i rampljuset.
Nu återkommer tittarfavoriterna med en ny serie i SVT, skriver NWT.

Konstnären Lars Lerin har på senare år blivit en av tv-Sveriges mest folkkära personligheter.

Med egna SVT-program som ”Vänligen Lars Lerin” och ”Lerins lärlingar” har värmlänningen med den lugna stämman fått en särskild plats i många tv-tittares hjärtan. Dessutom har det blivit tv-priser i form av Kristallen, och förstås höga tittarsiffror.

Julen coronaåret 2020 var det just Lerin som höll oss sällskap i tv-soffan på julafton, då han förärades med det prestigefyllda uppdraget som julvärd i SVT.

Nu kommer Lars tillbaka i public service-kanalen. Redan i januari kunde Nöjeslivet berätta att SVT hade framtidsplaner för konstnären i programtablån. Sedan dess har Lerin påbörjat inspelningarna av den nya programserien om missbruk. I programmet medverkar förstås även maken Manoel ”Junior” Marques Lerin.

Lars Lerins nya tv-serie med Junior i SVT

STOCKHOLM 20190830 Konstnären Lars Lerin och hans make Manoel ”Junior” Marques kommer till TV-priset Kristallen 2019 på Cirkus. Arkivfoto: Jonas Ekströmer / TT

Lerin har själv lämnat missbruksmörkret bakom sig. I flera år levde han med ett alkoholmissbruk, vilket han tidigare berättat om många gånger. I den nya SVT-serien möter Lars andra som brottats med samma problematik.

För lokaltidningen NWT berättar Lerin att det finns ett speciell sekvens i programmet – som egentligen kanske inte stämmer in så väl på hans relation till maken Junior. Det blir nämligen bråk dem emellan.

– Varje morgon och avslutning ingår det att Junior och jag ska ha en dust. Vi sätter det lite på sin spets och det blir lite improvisation, säger Lars Lerin till NWT, uppger Hänt.

Men i verkligheten tycker de inte om att bråka med varandra.

– Jag vill inte ha någon dramatik i mitt liv. Jag är väldigt noga med att inte nappa på någon irritation hos till exempel honom, utan då försöker jag hellre släta över, för jag vet ju att det går över. Det är snabba kast med känslor i Brasilien och jag är mer långsint! Man måste se till att vardagen flyter på så gnisselfritt som möjligt.

STOCKHOLM 20190319 Konstnären Lars Lerin fotograferad i Karlstad i samband med andra säsongen av ”Lerins lärlingar” i SVT. Arkivfoto: Fredrik Sandberg / TT

Visst ser vi fram emot nya program med Lars och Junior i rutan? Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!