Lars Lerins varma ord – efter privata mötet med julvärden Tareq Taylor: ”En toppenkille”

Foto: SVT

Han gjorde stor succé som julvärd förra året.
Lars Lerin passar nu på att hylla efterträdaren Tareq Taylor – och ger också ett viktigt råd till den folkkäre tv-kocken.

Förra året var Lars Lerin SVT:s julvärd. Under hela julaftonen bjöd han på djupa samtal och härlig underhållning, bland annat tillsammans med maken Manoel ”Junior” Marques Lerin.

Efter årsskiftet kommer konstnären tillbaka med en ny programserie på SVT, även då tillsammans med Junior. Det handlar om ”Vägen ut”, ett program där Lerin, tillsammans med vänner han lärt känna på sin väg till nykterhet, och Junior ger sig iväg på en resa genom Sverige.

Programmet har premiär 11 januari, och Lerin hoppas att programmet kan hjälpa andra som behöver stöd.

– Det tror jag nog kan betyda rätt mycket. Det är nog många som känner sig ensamma i det destruktiva och många anhöriga som är frustrerade och inte vet var de ska ta vägen. De kanske också kan få lite vägledning av de här deltagarna, säger Lars Lerin till Nöjeslivet.

Foto: SVT

I fjol var det just Lars Lerin som var SVT:s julvärd. I år har uppdraget gått vidare till en annan omtyckt profil som ofta syns i rutan – nämligen tv-kocken Tareq Taylor. Lerin är inte alls orolig inför julaftonssändningen, snarare tvärtom.

Varesig Lerin eller Taylor kommer från en bakgrund där det är självklart att stå i centrum på exempelvis en scen. Ändå var det med en självklar värme som Lerin lyckades axla det tunga uppdraget inför miljontals tv-tittare på julaftonskvällen coronaåret 2020.

Lars Lerin menar att Tareq Taylor ändå har bättre förutsättningar att lyckas, än han själv.

Foto: Ulrika Malm/SVT

– Han har nog mer erfarenhet än vad jag hade. Han kommer nog vara väldigt trygg i den stolen. Han känns väldigt bra, och trevlig på alla sätt, säger Lars Lerin till Nöjeslivet.

Har du träffat honom?

– Ja. Jag tycker han är jättetrevlig, varm och en toppenkille.

Ett riktigt avgörande och definierande ögonblick under julvärdskapet är så klart då programvärden i direktsändning tänder ljuset lagom till Kalle Anka klockan tre. Lars Lerin stressade inte upp sig i onödan – och han råder Taylor att tänka likadant.

– Nej, det där med ljuständningen gjorde jag mig inget bekymmer alls. Jag visste inte hur nervös jag skulle bli överhuvudtaget i programmet, och tyckte det gick skapligt. Nej, det där klarar han jättebra, säger Lerin inför Tareq Taylors eldprov på julaftonseftermiddagen i SVT.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Nu önskar vi Tareq Taylor god jul och lycka till!

Efter julaftonskvällen kan ni läsare gärna få kommentera vad ni tyckte om Tareqs insats i rutan!

Exit mobile version