Foto: SVT/TV4

Lasse Kronérs nya bakslag – nu bekräftas SVT-profilens misstankar: ”Tuffare”

Lasse Kronérs misstankar har nu blivit till verklighet.
”Doobidoo” tappar tittare efter SVT:s nya beslut för säsongen.

Efter fem raka veckor i topp har ”Doobidoo” nu halkat ner från tv-toppen.

Det så omtyckta tv-programmet är inte lägre Sveriges mest populära. Nöjeslivet har tidigare rapporterat hur analysföretaget MMS:s tittarsiffror visat upp ”Doobidoos” totala dominans i alla veckor som underhållningsprogrammet sänts.

Men i lördags skedde ett trendbrott.

Artikeln fortsätter under bilden.

Lasse Kronér
Lasse Kronér leder ”Doobidoo”. Foto: SVT

SVT-programmet, som leds av Lasse Kronér, tappar tittare. ”Doobidoo” passerades i förra veckan av tre program och är nu ”bara” fyra på listan över Sveriges mest sedda. I lördags sågs ”Doobidoo” av 908 000 tittare, enligt MMS.

Skillnaden jämfört med de fem föregående lördagarna?

TV4:s stora premiär av höstens ”Så mycket bättre”-säsong sändes samtidigt. Musikunderhållningen, där Anna Ternheim, Olle Jönsson och Måns Zelmerlöw är några av deltagarna, går i år på samma tid i tablån som ”Doobidoo”, efter att SVT ändrat sändningsdag för programmet.

Och konkurrensen från ”Doobidoo” uppmärksammas även på TV4.

– Jo det märks ju på den linjära lördagssändningen att det är tuffare konkurrens med Doobidoo, ett folkkärt och etablerat program som linjärt tar en del av våra äldre tittare, säger Martin Nygren, producent för ”Så mycket bättre” på TV4, till Nöjeslivet.

Så mycket bättre tappar också – hård konkurrens med Doobidoo

”Så mycket bättre”-premiären nådde totalt 957 000 tv-tittare enligt MMS – vilket är färre än tidigare säsongsstarter som ofta hamnat en bit över miljonen.

Men på TV4 är man nöjda med siffran, särskilt med tanke på konkurrensen från ”Doobidoo”.

– Den är linjär och ser fin ut. Våra digitala plattformar TV4 Play och C More kommer skjuta till hundratusentalstittare och vår söndagsrepris låg förra  på 250 000 i snitt, säger Nygren.

Artikeln fortsätter under bilden.

Olle Jönsson och Molly Hammar i ”Så mycket bättre”. Foto: TV4

Kronérs kritik mot SVT efter tablåflytten

Nöjeslivet har sökt Lasse Kronér. I en tidigare intervju med Aftonbladet har programledaren framfört kritik mot SVT:s beslut att flytta ”Doobidoo” i tv-tablån, från fredagar till lördagar.

Detta har nu också medfört direkt konkurrens med ”Så mycket bättre”.

Kronér berättade då att han misstänkte att ”Doobidoo” skulle tappa tittare som en direkt följd av beslutet. Nu har den oron bekräftats.

– De flyttar oss till lördagar och det kommer att göra att vi tappar en jävla massa tittare, men det må vara hänt. Det är deras kanal och deras beslut. Men kan man då ge oss något tillbaka? Jag är trött på att vi inte syns på SVT Play, vi finns inte på svt.se och vi finns inte i några trailers och billboards och så har det varit i alla tider, sade Kronér till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Lasse Kronér, Doobidoo
Foto: Bo Håkansson /SVT

Både ”Doobidoo” och ”Så mycket bättre” går att strömma via kanalernas respektive Play-tjänst.

TV4 sänder ”Så mycket bättre” i repris på söndagarna klockan 11.30.

SVT repriserar samtidigt ”Doobidoo” i SVT1 vid oregelbundna tider. Kommande lördags avsnitt, där Jens Byggmark och André Myhrer möter Erica Johansson och Tina Thörner, visas i repris på söndag klockan 11.00, samt på tisdag klockan 14.15.

Fotnot: Förra veckans mest sedda tv-program var ”Fråga Lund” (SVT) med 1 010 000 tittare, följt av ”Så mycket bättre” på andra plats.

Foto: TV4

Vad tycker du om att ”Doobidoo” och ”Så mycket bättre” i år sänds samtidigt? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.