Foto: TV4/Youtube

Lasse Kronérs privata insikt – öppnar nu upp efter tunga tiden: ”Jag kan i dag…”

Lasse Kronér gick upp 50 kilo och stannade hemma i 1,5 år.
Nu talar den folkkäre programledaren ut om den tuffa tiden efter anklagelserna – och insikterna om privata relationerna.
– Jag kan i dag, vilket är jättekonstigt, vara tacksam över den tiden, säger Kronér i TV4-programmet ”Renées brygga”.

Lasse Kronér, 58, hängdes ut i media när han under metoo-vågen 2017 anklagades bland annat för sexuellt utnyttjande av en kvinnlig praktikant på SVT. Men förundersökningen är nedlagd sedan år tillbaka – och den folkkäre underhållaren är friad från alla anklagelser.

I onsdagens avsnitt av ”Renées brygga” i TV4 öppnar Kronér upp om den mycket tunga perioden som tog hårt på honom. En stark kontrast jämfört med hur han hade det före denna period.

Foto: TV4

– Jag har ju levt ett väldigt gott liv. Jag har gått på Avenyn och mött ögon och fått ett leende tillbaks. När man då hamnar i en situation där du vet med 100 procents säkerhet att jag inte har gjort någonting… Jag blir anklagad för något som inte stämmer, det är oerhört jobbigt, säger Kronér i programmet.

Kronér: Jag gick upp 50 kilo och satt inomhus i 1,5 år

Programledaren gick inte utanför ytterdörren. I stället stängde han in sig, började tröstäta och gick upp i vikt.

– Och jag blev innesittande. Beställde hem mat, gick inte och handlade och började sedan knarka ostbågar och ostbollar rejält. Jag gick upp 50 kilo. Och var inne i 1,5 år. Gjorde ingenting, säger Lasse Kronér.

När polisen knackade på hemma hos honom kände sig den folkkäre programledaren förnedrad.

Lasse Kronér om polisens husrannsakan

– De gjorde en husrannsakan hemma hos mig. Vilket är totalt sinnessjukt.

Renée Nyberg frågar då vad poliserna letade efter.

Foto: TV4

– Då hade jag bilder på den här kvinnan i min telefon. Och vi var ju tillsammans i tre år. Så det är klart att det fanns bilder på henne. Då gjorde de en husrannsakan och tog alla datorer och grejer. Jag minns att jag satt hemma i en pinnstol som var kvar, med en tallrik. Allt var borta. Och jag tänkte: ”Vad i helvete är det som händer?”.

Kronér förklarar att polisen inte hittade någonting efter husrannsakan.

– Oerhört förnedrande men samtidigt rätt skönt.

Privata insikten om relationen med vännerna efter tunga tiden

I dag har den folkkäre programledaren gått vidare i livet. Han hyser heller inget agg mot hela metoo-kampanjen, där han i kölvattnet i slutändan hängdes ut i media.

– Det är bara positivt med metoo, det finns inget negativt med det. Det handlar om en unken kultur. Att kvinnor i så otroligt många år har blivit totalt felbehandlade. Jag kan i dag, vilket är jättekonstigt, vara tacksam över den tiden. Det utkristalliserades för mig vilka mina vänner är på ett jättetydligt sätt. Men sen förändrade jag hela mitt liv tack vare det.

Foto: TV4

Lasse Kronér programledde förra året sin 15:e (!) säsong av underhållningsprogrammet ”Doobidoo” i SVT. Showen hade fortsatt miljonpublik i tv, och Kronér har tidigare berättat för Nöjeslivet att han är överens med SVT om framtiden.

– Jag har skrivit på ett kontrakt för ett par år till. Det känns väldigt rätt. Jag har fått ett par erbjudanden på ett par roliga saker, men jag vill fortfarande jobba med ”Doobidoo”. Det finns fortfarande utvecklingspotential där, sade Lasse Kronér i fjol till Nöjeslivet.

”Renées brygga” sänds på onsdagar klockan 21.00 i TV4 och C More.

Lasse Kronér, Doobidoo
Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!