Leif GW Persson återförenas med parhästen Hasse Aro i TV4: ”Känns lyxigt”

I måndags kom den chockerande nyheten att Leif GW Persson lämnar SVT och det populära kriminalprogrammet ”Veckans brott” för att gå till konkurrenten TV4.

Nu kommer nästa nyhet: Leif GW Persson kommer återförenas med sin gamla parhäst Hasse Aro från ”Efterlyst” – redan nästa vecka.

– Det känns väldigt lyxigt för oss att ha dem båda i huset, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4 till Expressen.

 

Leif har varit med i det populära tv-programmet ”Veckans brott” i 16 säsonger.

– Häromdagen fyllde jag 73 år. Då slog det mig plötsligt att jag borde börja planera för min framtid. Jag kom då fram till att framtiden finns på TV4. Min förhoppning är att kunna göra riktigt bra tv, säger GW Persson i ett pressmeddelande från TV4.

Fredrik Sandberg/TT

Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4, är mycket nöjd med rekryteringen.

– Det här innebär en möjlighet för oss att skapa en helhet kring Leifs medverkan. Vi kan knyta ihop kriminaljournalistiken och hans kloka reflektioner i de olika programmen och nyhetsbevakningen, berättar hon för Expressen.

Bertil Ericson/TT

Det nya jobbet innebär också att GW kommer återförenas med sin gamle parhäst Hasse Aro. De ledde TV3:s ”Efterlyst” tillsammans i mer än tio år.

Men än vill inte TV4 avslöja om de kommer leda något program tillsammans framöver. De kommer däremot att återförenas Nyhetsmorgons ”krimkvarten” – kanske redan nästa vecka.

– Jag tror faktiskt att Leif kan dyka upp via länk från Danmark i Hasses krimkvart redan nästa vecka om vi får ihop logistiken. GW bevakar rättegången mot Peter Madsen inför våra specialprogram om den misstänkta u-båtsmördaren. Och det är just så jag menar att vi nu får möjlighet att jobba flexibelt utifrån vilka möjligheter som dyker upp, säger Viveka Hansson.

Vill du se Hasse Aro och Leif GW Persson leda ett tv-program tillsammans? Dela då denna artikel vidare!