Leif Mannerström ger besked – så blir hans framtid i TV4

Leif Mannerström är tillbaka med TV4:s ”Sveriges mästerkock”.

Nu ger den populäre juryveteranen och kocken besked om framtiden.

– Som det ser ut nu så tror jag att jag vill vara med och fira tioårsjubileum för ”Sveriges mästerkock” nästa år, säger Mannerström till Aftonbladet.

 

I onsdags var det premiär för en ny säsong av TV4-succén ”Sveriges mästerkock”. Leif Mannerström och jurykollegan Markus Aujalay har varit med sedan starten. Men Mannerström, som är inne på sin nionde raka säsong, har inte tröttnat. Tvärtom.

För Aftonbladet berättar han hur han ser på sin och programmets framtid.

– Som det ser ut nu så tror jag att jag vill vara med och fira tioårsjubileum för ”Sveriges mästerkock” nästa år. Absolut. Det vore kul. Sen får vi se, säger han till tidningen.

FOTO: Wikipedia Commons

Leif Mannerström om tårarna

Mannerström kan tyckas sträng, men han är också den av jurymedlemmarna som har lättast att visa sina känslor. Han får inte avslöja några detaljer om den nya säsongen. Leif Mannerström säger dock att det kommer att bjudas på mer tårar.

– Men det är klart att en och annan tår kommer det väl, som vanligt, säger Leif Mannerström till Aftonbladet.

– Jag känner så mycket för de här människorna, jag vet hur hur mycket de har satsat, tagit tjänstledigt och så. Då är det väldigt tufft när man ser besvikelsen hos de som man måste rösta hem. Det är enormt alltså, det får jag säga.

Vann efter missarna

Erik Hammar vann förra årets säsong efter en spännande final. Trots flera missar var han ändå den kock som i slutändan föll juryn i smaken.

– Jag skämdes när jag gick in till juryn men när jag förklarade vad som gått fel tyckte de att jag förtjänade en plats, säger Erik Hammar till Aftonbladet efter segern.

”Sveriges mästerkock” visas i TV4 och TV4 play den 10 januari klockan 20:00.

Visst skulle ”Sveriges mästerkock” kännas lite tråkigare utan härlige Leif? Tycker du som jag? Kommentera på Facebook.