Anis Don Deminas ärliga ord om flickvännens stöd i Let’s dance – nu berättar han

Glädjen har gått rakt genom rutan.
Nu är artisten Anis Don Demina framme i final i Let’s dance.
Bakom kulisserna stöttas han av vänner och familj.
– Jag är så tacksam för alla som röstat oss hela vägen till final, säger han till Nöjeslivet.

Massor av glädje och passion för dansen.

Det har tagit artisten Anis Don Demina, 28, hela vägen till final i Let’s dance 2021. På lördagskvällen tävlar han och danspartnern Katja Lujan Engelholm om trofén Glasskon och de ställs mot Filip Lamprecht och Linn Hegdal i TV4.

Anis Don Demina drabbades av symtom tidigare under säsongen när han var ”rejält krasslig”, något som då ledde till rubriker. Inför avgörandet på lördag ger Anis lugnande hälsobesked till tittarna.

– Jag mår bra och har egentligen mått bra hela resan. Jag hade någon vecka där jag var lite krasslig. Men inga skador så här långt, det har varit medvind, säger artisten med det glada leendet, till Nöjeslivet.

Hur ska ni toppa det här till finalen?

– Vi har ett shownummer som kommer vara lite utöver det vanliga skulle jag säga. Vi gör två danser som vi redan gjort sen har ett shownummer där det kommer kännas som den jävligaste konserten när vi är färdiga. Jag ska ge allt jag har kvar. Allt krut som finns kvar i kanonen ska ut på lördag.

Foto: TV4

Anis Don Demina om kvaldramat och kampen i Let’s dance 2021

Trots att Anis och Katja fått massor av fullpoängare från juryn, har duon tvingats kvala sig kvar i den för året nya ”Duellen” i slutet av flera program.

Detta har inneburit att de tagit sig vidare på målsnöret – och nu står de i final.

Foto: TV4

– Vi har stångat oss fram. Man kan ju spekulera hur mycket som helst om att vi fått duellera trots höga poäng. Folk kanske tänkt att, ”vi behöver inte rösta för de har redan så höga poäng”. Jag vet inte. Rent dansmässigt kan vi inte ha gjort så mycket mer. Vi behöver inte titta tillbaka och vara besvikna på vår insats liksom, det är svårt att få mer än full pott. Mer än så kan jag inte göra. Även om vi har haft högst poäng, har det alltid känts som vi gått in som underdogs.

Varför är det så tror du?

– Kanske för att man varit i massa dueller. Men nu är vi är här framme i final, och det är jämnt. Jag tror ingen är liksom självklar.

Stödet från flickvännen: ”Jättebra”

Bakom kulisserna har stödet från flickvännen Filippa, vänner och familj förstås varit viktigt för artisten.

Under säsongen har Anis visat sin kärlek för flickvännen i sociala medier.

”Finns ingen annan jag hellre hade spenderat min födelsedag med. Älskar sönder dig”, skrev han för en tid sedan på Instagram.

LÄS MER: Anis Don Demina ryter ifrån – sätter ner foten efter elaka ryktet om kärleken

Vad har stödet från din familj och flickvän betytt?

– Det har varit jättebra, min familj har alltid suttit samlade, bänkade och kollat och min flickvän också. Mina vänner också. Alla tittar, följer och skickar massor av pepp, säger Anis Don Demina och fortsätter:

– Jag är så tacksam för alla som röstat oss hela vägen till final.

Anis Don Demina berättar att han den närmaste framtiden planerar för att tillbringa tid tillsammans med flickvännen.

Hur kommer ni att fira efteråt, oavsett hur det går på lördag?

– Om man vinner åker man hem sover. Sen gör man Nyhetsmorgon dagen efter. Blir man tvåa kan man väl andas ut och någonstans vara glad att man tog det så långt. Jag ska vara med min tjej.

Vad skulle det betyda för dig att vinna Let’s dance?

– Allt. Jag har aldrig velat något så mycket. Varenda steg jag tagit, varenda klipp jag lagt upp på sociala medier har tagit mig till den här punkten. Nu ska vi ta det hela vägen hem.

– Jag har aldrig offrat så mycket och lagt så mycket krut på någonting i mitt liv. Mello är en helt annan grej. Jag kör tre minuter på scen och gör då något som jag bekväm med. Här är det något helt annat och jag tvingas lägga mycket mer själ i det här.

Finalen av Let’s dance 2021 sänds lördag 15 maj klockan 20.00 i TV4.

Foto: TV4

Stort lycka till, säger vi till alla deltagare i finalen!

Vem hejar du på i Let’s dance? Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!