Foto: TV4

Anna Books utspel – efter Janne Josefssons tunga uttåg i Let’s dance

Janne Josefsson och Malin Watson fick lämna ”Let’s dance” först av alla.
Fel, enligt tidigare tvåan i tävlingen Anna Book.
”Trist att det blev så här”, skriver artisten.

Första dansparet fick lämna ”Let’s dance” – efter en ny och dramatisk slutduell.

En av alla som följer danstävlingen i tv är artisten och tidigare ”Let’s dance”-finalisten Anna Book, 50.

Efter att det på lördagskvällen stod klart att den glada dansduon Janne Josefsson, 68, och Malin Watson, 48, blev först med att få lämna programmet skickade Book sitt stöd.

Anna Book
Foto: TV4

Artisten, som slog igenom på 1980-talet med den odödliga Melodifestivaldängan ”ABC”, menar att resultatet var fel. Hon hade velat se mer av Janne och Malin i tävlingen.

”Trist att det blev så här… Janne var faktiskt inte sämst ikväll & duellen kändes märklig”, skriver Anna Book i en kommentar till Malin Watsons inlägg på Instagram.

Hon har själv medverkat två gånger i tävlingen – 2006 slutade hon tvåa efter Måns Zelmerlöw och i jubileumssäsongen 2015 tog sig Anna Book hela vägen till semifinal.

I slutduellen i lördags ställdes Janne Josefsson och Malin Watson mot artisten Hanna Hedlund och Tobias Wallin. Programledarna berättade att rösterna skulle nollställas inför duellen – och efter att paren dansat varsin extradans stod det klart att Josefsson blev första kändis att lämna programmet.

Foto: TV4

– De två par som ligger i botten när vi räknar samman kvällens röster med förra veckans, kommer att dansa för att hålla sig kvar i tävlingen, säger Petra Mede i sändningen.

Juryprofilen Tony Irving utvecklar tanken med konceptet.

– Vi har det här med duellen, som är ett helt nytt moment. Det är att när åtta par har gått vidare till nästa deltävling, två står kvar på trappan, och de får gå head-to-head för att kämpa om att säga vem som inte hamnar på skräphögen och försvinner härifrån, sade Tony Irving i sändningen.

Foto: TV4

Anna Books stöd till Malin Watson och Janne Josefsson

Anna Book passade efter dramat på att tacka både Malin Watson och Janne Josefsson för den glada showen de bjöd på i programmet.

”Att se Janne med dig var framförallt väldigt FINT för man fick se en genuint lycklig och tacksam person på dansgolvet. Du Malin du vet att du är enastående och alltid gör allt med hela ditt hjärta. Kram till er båda”, skriver Anna Book i en kommentar till Malin Watsons inlägg.

Och Book får rätt i sin bedömning av Tony Irving. På Instagram uttrycker han sin besvikelse över resultatet.

– Jag är jättebesviken att Janne Josefsson och Malin Watson åkte ut i går, säger Irving i ett klipp på Instagram.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och dela vidare.