Aron Andersons bakslag efter Let’s dance – profilens ord om tunga smärtorna: ”Så sjukt jobbigt”

Aron Anderson skadades under Let’s dance.
Tre månader senare lider profilen lider fortfarande av smärtorna.
– Inte kul med såna här envisa skador, säger han.

Succén var total för Aron Anderson, 34, när han i våras som förste deltagare i Sverige dansare med rullstol i Let’s dance. Han nådde tillsammans med proffsdansaren Jasmine Takács, 34, till kvartsfinal i TV4-tävlingen innan det tog stopp.

Foto: TV4

Under sin aktiva idrottskarriär tävlade Aron framgångsrikt för Sverige i Paralympics. Efter densamma har han blivit en stor inspirationskälla via sina föreläsningar och många äventyr.

Anderson har bland annat bestigit Kebnekaise och gjort en svensk klassiker. I vintras åkte han Vasaloppet och samlade då in 371 396 kronor i en insamling till förmån för UNHCR för krigets offer i Ukraina. Han har också författardebuterat med ”Aron Tiger bestiger berg”.

Efter sin medverkan i Let’s dance berättade han öppenhjärtigt för Nöjeslivet om sina starka intryck. Enligt Anderson hade många tv-tittare som antingen själva lever med funktionsvariationer eller anhöriga till desamma, hört av sig direkt till honom i samband med Let’s dance.

LÄS MER: Let’s dance-profilen Aron Anderson bekräftar uppbrottet – orden om kärlekslivet: ”Ingen stress”

Aron Anderson och Jasmine Takacs i Let’s dance. Foto: TV4

– Så många meddelanden om vilket genomslag det fått för så många och vad det betytt. 15 procent av jordens befolkning har någon form av funktionsnedsättning. Det är inte jättemånga som syns i media och sånt. Jag förstod inte hur viktigt det var, sade Aron Anderson till Nöjeslivet.

Han fortsatte:

– Jag har fått så mycket meddelanden från föräldrar till barn med funktionsnedsättningar. Som exempel en mamma hörde av sig och skrev att hennes dotter inte velat synas med sin rullstol på något sätt, och inte velat använda den även fast hon behöver den. Nu har hon bytt sin profilbild i sociala medier med rullstolen. Och massor med liknande historier.

Men med framgången i TV4-programmet kom ett tufft pris.

I sociala medier berättar Aron Anderson att han dras med en skada sedan tiden i Let’s dance – som fortfarande inte läkt.

Aron Anderson
Foto: TV4

LÄS MER: Aron Andersons underbara familjelycka – efter stora succén i Let’s dance: ”Otrolig ära”

Aron Andersons mystiska skada efter Let’s dance

Det handlar om profilens axel som tre månader senare fortfarande inte är bra. Detta var någonting han även talade om i intervjuer i våras.

– Den senaste tiden har jag haft jäkligt mycket strul med min axel. Ni ser att den är tejpad och grejer. Det är en skada från i våras, från Lets Dance faktiskt, säger Aron Anderson i ett klipp på sin Instagram story där han också skriver att det hela är ”så sjukt jobbigt när jag använder den så mycket i vardagen”.

Han förklarar att han just varit ute och paddlat till sjöss för att testa hur axeln kändes.

Foto: Instagram story @aronanderson

– Den är inte riktigt bra än. I dag var det så skönt att ta ett paddelpass här ute, att få röra lite på sig, säger Aron Anderson.

Samtidigt håller han modet uppe.

– Det gjorde lite ont i axeln men gick ändå ganska bra faktiskt. Det går åt rätt håll. Inte kul med såna här envisa skador alltså. Det verkar som att man börjar bli gammal, säger Aron och fyrar av ett leende.

Aron Anderson
Foto: TV4

Vi håller tummarna för dig Aron!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!