Aron Anderssons tack till svenska folket – varma orden efter succén i Let’s dance: ”Så överväldigad”

Let’s Dance är äntligen tillbaka i tv-rutan och i lördags kunde vi njuta av en rafflande säsongspremiär.

Äventyraren Aron Anderson är en av de tio kändisar som tog plats på dansgolvet. Han skriver historia som den första rullstolsburna deltagaren och gjorde minst sagt succé.

Nu visar han sin tacksamhet mot tittarna efter hyllningarna, och de varma orden träffar rakt i hjärtat.

Tittarsuccén Let’s Dance är äntligen tillbaka och tio kändisar tog plats på dansgolvet under fredagens premiär.

Årets säsong verkar minst sagt lovande där många färgstarka personligheter visar upp sina danskunskaper. Däribland Aron Anderson, 34, som skriver historia i årets säsong.

Äventyraren och elitidrottaren kan inte gå efter han drabbats av cancer som barn. Nu är Aron Anderson den första manliga Let’s dance-deltagaren i världen som dansar i rullstol. Vid sin sida har han dansstjärnan Jasmine Takács.

LÄS MER: Aron Anderson i Let’s Dance: Därför sitter han i rullstol

”Kul att se svenska folkets reaktioner”

Aron Anderson har under åren tagit sig an många tuffa utmaningar. Han har flertalet gånger tävlat i Paralympics, genomfört en svensk klassiker och bestigit Kebnekaise. Nyligen åkte idrottsstjärnan också Vasaloppet och samlade in pengar till förmån för krigets offer i Ukraina.

Genom sina föreläsningar och sommarprat i P1 har Aron blivit en stor inspirationskälla för många. Och nu skriver han också historia genom att ställa upp i tittarsuccén Let’s Dance.

– Vi har visat dansen för våra danskollegor här, och det har varit kul att se deras reaktioner. Nu ska det bli kul att se svenska folkets reaktioner, sade Aron till Nöjeslivet inför premiären.

Aron och hans danspartner hoppas bjuda tittarna på underhållning under flera lördagar framöver. Nytt för i år är dessutom att publiken är tillbaka i Let’s dance-studion.

Aron Anderson och Jasmine Takács i Let’s dance 2022. Foto: TV4

Är numera singel

Under pandemin har deltagarna fått dansa inför endast juryn och kamerorna, men nu välkomnas återigen åskådarna. För Nöjeslivet berättade Aron om att han ser fram emot att välkomna nära och kära till programmet.

Äventyraren bekräftar samtidigt att att han och frun gått skilda vägar, och att han numera är singel. Men det är ingen brådska med att träffa någon ny.

– Nej, jag har ganska nyligen blivit singel så det är ingen stress med det. Vi får se, sade Aron Anderson i den tidigare intervjun med Nöjeslivet.

Aron och Jasmine gjorde stor succé i premiären och fick stående ovationer från publiken. Även juryn bestånde av runtinerade Tony Irving, Dermot Clemenger och Ann Wilson hyllade dansparet.

Varma orden efter succén i premiären

Dansparet fick också flest röster under hela kvällen för sin cha-cha. I ett Instagram-inlägg visar nu Aron sin tacksamhet efter de stora hyllningarna.

”Jag är så överväldigad över hur mycket kärlek ni visat både mig och Jasmine Takács efter gårdagens premiär. Inte nog med att vi fick en helt oväntad reaktion av juryn och en stående ovation av publiken, tack vare alla era röster fick vi även flest röster under hela kvällen!”, skriver han i inlägget och fortsätter:

”Tusen tack till alla som röstade på oss och för alla fina kommentarer och meddelanden! Det är jättemånga människor, samt föräldrar till barn med funktionsnedsättningar som kollade igårkväll som har hört av sig och berättat hur glada dom blev av att få se någon i liknande situation delta i ett sånt här program på TV… det är guld värt och gör mig så taggad att fortsätta använda denna plattform för att visa att inget är omöjligt”.

Avslutningsvis hyllar han sin danspartner, och tackade alla som röstat på dem.

”Tack återigen till alla som röstade på oss, till Jasmine som är världens bästa danspartner och till alla er som stöttade oss under kvällen!”.

Vilken fantastisk uppvisning av Aron och Jasmine! Vad tyckte ni om premiären av Let’s Dance?