Aron Anderson, Jasmine Takács i Let's dance 2022. Foto: TV4/Magnus Rangvid

Foto: Magnus Rangvid, TV4

Äventyraren Aron Anderson skriver Let’s dance-historia: ”Visa Sverige att det går att dansa jättefint sittande”

Äventyraren Aron Anderson, 34, är klar för Let’s dance.
– Det som känns extra kul är att jag blir första man i Let’s Dances internationella historia som dansar i rullstol, skriver han på Instagram.

Aron Anderson är Palalympics-hjälten som efter idrottskarriären blivit en stor inspirationskälla via sina föreläsningar och äventyr.

Han har genom åren bland annat bestigit Kebnekaise och genomfört en svensk klassiker, i rullstol. Aron ska också genomföra Vasaloppet i vinter ännu en gång.

Nu kliver Anderson in i danslokalen – och skriver historia i TV4:s ”Let’s dance”. Han är nämligen klar för underhållningsprogrammet som sänds senare i vår.

– Det som känns extra kul är att jag blir första man i Let’s Dances internationella historia som dansar i rullstol vilket är både superkul och utmanande. Vad kommer tittarna säga? Hur kommer juryn reagera? Frågorna är många, skriver Aron Anderson på sin Instagram-sida.

Aron Andersson och Jasmine Takács i Let’s dance 2022

Han och danspartnern Jasmine Takács gästade TV4:s ”Nyhetsmorgon” på söndagen för att berätta mer om förberedelserna.

– Det känns väldigt kul först och främst, också väldigt svårt, har aldrig gjort något sånt här innan. Det är klurigt. Det här är annorlunda, dans i rullstol, Jasmine har inte gjort det innan heller. Hur löser vi det? Det är en kul utmaning, men väldigt svårt, säger Aron Anderson i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Han hyllar sin danspartner som en ”superstjärna”. Dansaren och koreografen som även tävlat i Storbritanniens underhållningsprogram ”Britain’s Got Talent” där hon nådde final 2020. Då såg det ut så här:

Inför Let’s dance-äventyret tillsammans med Aron Anderson är Jasmine förväntansfull. Hon berättar om de stora utmaningarna som duon har framför sig i danslokalen.

– Jag har heller aldrig dansat med en sittande person innan, så det är superspännande för mig att få göra någonting helt nytt. Och få visa Sverige att det faktiskt går att dansa jättefint även fast man är sittande. Jag tycker det är otroligt spännande. Vi jobbar väldigt mycket tillsammans, ”vad kan vi egentligen göra här för att få det att se snyggt ut?”, säger Jasmine Takács i Nyhetsmorgon.

Aron berättar att de båda har ramlat i golvet under repetitionerna i danslokalen. För Jasmine uppstod till och med blodvite.

– Det gick inte riktigt som planerat och Jasmines näsa fick en smäll. Vi trodde att hon hade brutit näsan, men det är lugnt, näsan är återställd. Jag hade så dåligt samvete.

Sedan tidigare har TV4 även presenterat tv-profilen Marie Mandelmann som en av kändisdeltagarna i vårens ”Let’s dance”.

Aron Anderson, Jasmine Takács i Let's dance 2022. Foto: Magnus Rangvid/TV4
Aron Anderson, Jasmine Takács i Let’s dance 2022. Foto: Magnus Rangvid/TV4

Nu önskar vi Aron och Jasmine stort lycka till i Let’s dance! Skriv gärna en kommentar.