Bekräftat: TV4:s nya beslut – så ändras Let’s dance

Under onsdagen bekräftade Steffo Törnqvist i ”Nyhetsmorgon” att fredagens Let’s dance ställs in efter att misstankar om coronafall dykt upp.

Nu ger TV4 nytt besked om programmets framtid.

Under onsdagskvällen kom beskedet att TV4 hade skickat ut ett internt meddelande om att fredagens Let’s dance skulle ställas in, något som Expressen var först att rapportera om.

Beskedet ska ha kommit efter att det ska ha funnits misstankar om coronafall i produktionen skriver tidningen.

En av de tävlande i årets säsong, är komikern Anders Jansson som berättade för Expressen att han blivit sjuk men att han inte testats för corona.

– Jag åkte hem till Lund, som planerat, i söndags em. På måndagen känns jag mig öm i kroppen. På tisdag morgon tog jag tempen och hade då 39 graders feber, skriver han i ett mejl till Expressen.

Tony Irving: ”Juryn i mörkret”

Under torsdagen kom beskedet att trots att det inte blir några dansande par kommer Tilde de Paula och David Hellenius genomföra ett specialprogram.

– Jag vet att sedan de fattade beslutet igår har TV4 och Mastiff jobbat häcken av sig och fortfarande gör det, säger Tony Irving till Aftonbladet.

– Men å andra sidan, ur tävlingsperspektiv är det är positivt för programmet. Sedan vi skickade hem Siw Malmkvist, har vi stått med tio tävlande och 11 program, men nu kan vi komma i synk med programmet igen.

Tony Irving berättar om känslorna efter ändringen. Foto: TV4

Jurymedlemmen Tony Irving berättade tidigare på torsdagen att han inte visste hur fredagens program skulle bli eller om han skulle vara på plats.

– Det som jag har fått förklarat för mig är att idag klockan 17 går de ut med en pressrelease. Fram tills dess är även vi i juryn i mörkret. Vi sitter här och väntar och det är fortfarande väldigt oklart om vi kommer vara i studion eller stanna hemma, om det kommer vara dans, vilken typ av dans? Vi har ingen aning, sa han då till Aftonbladet.

TV4:s besked – så blir programmet

Under torsdagseftermiddagen kom TV4 själva med besked.

Det blir inget ”Let’s dance” i vanlig tappning i morgon fredag.

I stället blir det ett specialprogram med kända gäster, som Carola och Pernilla Wahlgren.

– Det blir ett nytt program. Gänget är lite förkylda, men det blir gäster och det blir artister, säger David Hellenius i ”Efter fem”.

Även Måns Zelmerlöw och Darin uppges ha tackat ja till medverkan, skriver Expressen.

– När vi har ringt runt till våra största artister så har de gått man ur huse och verkligen ställt upp, säger Tilde De Paula Eby.

Vad tycker ni om TV4:s lösning? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.