Carola uppges klar för Let’s dance – får sällskap av tittarfavoriten efter svåra petningen

Carola Häggkvist ska ha gett klartecken för medverkan i Let’s dance, skriver Aftonbladet.

Schlagerdrottningen får sällskap av en tidigare tittarfavorit – som nu ska göra comeback efter en omtalad petning.

Hon har redan vunnit både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Nu tar Carola Häggkvist, 54, sikte på ett annat tävlingsprogram – men i en helt annan gren.

Artisten ska nämligen vara klar för nästa säsongs ”Let’s dance”, uppger Aftonbladet.

Och inte nog med det – enligt samma tidning ska hon dansa tillsammans med Tobias Karlsson, 43. Tittarfavoriten som plötsligt lämnade inför 2020 års säsong, och då berättade hur hårt slag det var, ska nu alltså vara redo för comeback i TV4:s underhållning.

Tobias valde själv att kliva av ”Let’s dance” – efter Andreas Lundstedts beslut inför tävlingen.

– Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, sade Karlsson då, till Aftonbladet.

STOCKHOLM 20190531 Magdalena Forsberg med danspartnern Tobias Karlsson under finalen i ”Let’s Dance” 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Uppgifterna om att firma Häggkvist-Karlsson ska tävla är ännu inte bekräftade.

– Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt. Jag har inga kommentarer, säger Tobias Karlsson till Aftonbladet.

TV4:s historiska ändringar i ”Let’s dance”

Kommande säsong av ”Let’s dance” kommer ändras på fler än ett sätt. För första gången någonsin i programmets historia kommer komikern David Hellenius inte längre leda showen. Inte heller kollegan Tilde de Paula Eby finns kvar i ”Let’s dance” 2021. I stället står det klart att komikern Petra Mede och artisten David Lindgren tar över – båda har som bekant tidigare bland annat lett Melodifestivalen i SVT.

Och nyligen bekräftade TV4 att kanalen valt att byta sändningsdag för ”Let’s dance” – från fredag- till lördagkväll. En historisk ändring till följd av konkurrensen från SVT:s succéprogram ”Bäst i test” som sänds på fredagarna.

– Det beror till ganska stor del på konkurrensen om vi ska vara uppriktiga. SVT har lyckats bra med sitt ”Bäst i test”, inte minst mot barnfamiljerna, så vi flyttar hela ”Let’s dance” till lördagar. Vi är helt säkra på att vi därmed kommer ta tillbaka en del publik och fortsätta odla ”Let’s dance” mot fantastiska säsonger framåt, säger Fredrik Arefalk i programmet TV4 Growth.

Kanalen har på senare år valt att själva offentliggöra sina deltagare i ”Let’s dance” i programmet ”Nyhetsmorgon” efter årsskiftet. Återstår att se om team Carola-Tobias presenteras då!

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!