Därför känner du igen Cecilia von der Esch – Stjärnan ändrade efternamnet efter år i rampljuset

Cecilia von der Esch

Foto: Instagram, ICA

I samband med att Let’s Dance presenterade årets deltagare dök ett namn upp som kanske inte alla känner igen.

Cecilia von der Esch är en av de 10 kändisar som ska ge sig ut på dansgolvet.

Men för svenska folket är hon mer känd under ett annat namn.

Let’s Dance dansar snart i gång sin sjuttonde säsong. I programmet får tio folkkära svenska kändisar tävla mot varandra i allt från rumba till cha-cha.

Till sin hjälp har de en professionell dansare och dansparets prestation bedöms av en minst sagt hård men rättvis jury, bland annat av veteranen Tony Irving.

Petra Mede och David Lindgren återkommer som programledare i tittarsuccén. Och det är ett minst sagt stjärnspäckat startfält i årets säsong av Let’s Dance.

Vi kommer bland annat kunna se Marie Mandelmann, Eric Saade, Mia Parnevik och Aron Andersson.

Ett namn som kanske inte är så bekant för det svenska folket är Cecilia von der Esch. Men när hennes ansikte dyker upp i rutan kan tittarna förvänta sig en ”aha-upplevelse”.

Cecilia von der Eschs karriär

Cecilia von der Esch blev känd för hela svenska folket som Ica-Cindy.

Sin filmdebut fick hon redan 2004, med en mindre roll i filmen ”Masjävlar”.

Skådespelerskan syntes under många år i ICA:s reklamfilmer. Hon var med i filmen ”I rymden finns inga känslor” och blev nominerad till en Guldbagge för bästa biroll.

Dessutom har hon synts många andra tv-produktioner. Bland annat 2018 då hon medverkade i julkalendern ”Storm på Lugna gatan” där hon spelade mamma Sanna.

2020 kunde vi se henne i den kändisspäckade serien ”Fullt Hus” men hon är också känd för rollen i komediserien ”Playa del Sol”.

Cecilia är utöver skådespelarkarriären både författare och komiker. Men i år är hon aktuell i en roll vi aldrig tidigare sett henne i.

Cecilia von der Esch i ICA-reklam 2008. Foto: ICA

Deltar i Let’s Dance 2022

I mitten av mars har ny säsongen av Let’s Dance premiär, och Cecilia är en av de tio tävlande.

Den folkkära skådespelaren ska dansa ihop med Hugo Gustafsson, 24. På sin Instagram avslöjar hon känslorna inför att kasta sig ut på dansgolvet.

”Och hur hamnade jag här??? Dansa snyggt är nåt jag aktat mig noga för, det har liksom ALDRIG nånsin varit nån idé eftersom att jag i mitt huvud intalat mig att det inte har varit min grej – och just pga. det, så sa jag ja!”, skriver Cecilia i ett inlägg och fortsätter:

” Att våga steppa utanför sin comfort zone, i strävan efter utveckling är det som driver mig. Så otroligt glad att fått chansen, och den fantastiska Hugo Gustafsson som danspartner, han har verkligen ett enormt tålamod med gräshoppor som mig. Så… Let’s Dance!”

Har bytt efternamn

När TV4 gick ut med årets tävlande i tittarsuccén var kanske inte namnet Cecilia von der Esch välkänt för alla. Skådespelerskan har nämligen bytt efternamn.

För två år sedan gifte hon sig med kärleken Fredrik von der Esch. Bröllopet hölls under lågmälda omständigheter, skriver Elle. Cecilia berättade då om den fantastiska händelsen och namnbytet på sin Instagram.

”För en vecka sen fick jag honom – mitt livs stora kärlek, och med det har jag även bytt namn! Men bara efternamnet. Förnamnet är detsamma.”, skrev hon i inlägget.

Paret hade varit tillsammans i åtta år innan de tog steget och blev äkta makar, enligt Elle. Cecilia och Fredrik von der Esch har två barn ihop, döttrarna Fredrika och Theodora.

Men det är inte bara Cecilia i familjen som rör sig i kändistäta kretsar.

Makens okända koppling till kungafamiljen

Maken har också kopplingar till hovet och kungafamiljen.

Fredrik von der Esch är nämligen gudson till Drottning Silvia, något Svensk Damtidning tidigare skrivit om.

Hans familj har mycket starka band till kungafamiljen, bland annat har hans farbror arbetet som hovmarskalk på slottet, enligt Svensk Damtidning.

Fredrik och Cecilia von der Esch (tidigare Cecilia Forss). Foto: Foto: Jessica Gow / TT
Exit mobile version