Foto: Jonas Ekströmer, TT / TV4

David Lindgrens beslut med Petra Mede i Let’s dance – duons uppgörelse med TV4 bakom kulisserna

Här är David Lindgrens hemliga plan med Petra Mede inför premiären av Let’s dance.
Samtidigt har programledarna också tuff tidspress på sig i inledningen av säsongen.
– Det är speciellt i början, säger Lindgren till Nöjeslivet.

Den folkkäre och mångsidige artisten David Lindgren, 39, är tillbaka i rollen som programledare för TV4:s danstävling Let’s dance.

Han har tidigare programlett bland annat Melodifestivalen i SVT och är under våren även är aktuell i musikalen ”Saturday night fever” på Chinateatern i Stockholm.

LÄS MER: Därför ersätts David Lindgren av Mello-stjärnan

David Lindgrens beslut med Petra Mede i Let’s dance-premiären

På lördagen är det dags för den stora Let’s dance-premiären och Lindgren är laddad – framför allt inför att möta publiken på plats igen. I årets Let’s dance välkomnas de nämligen tillbaka till studion igen, efter två års pandemirestriktioner.

– Jag ser fram emot öppningsprogrammet, publiken och att höra deras jubel äntligen. Det ska bli så kul att få köra för publik nu, säger David Lindgren till Nöjeslivet.

Han berättar att det gick snabbt att komma överens med TV4 om att leda även 2022 års säsong av dansprogrammet. Liksom i fjol gör han det tillsammans med Petra Mede, 52.

LÄS MER: Tony Irvings utspel om folkkära stjärnorna – stora förändringen i Let’s dance 2022: ”Ingen som är…”

STOCKHOLM 20220315 Let's Dance 2022. Programledarna David Lindgren och Petra Mede. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20220315 Let’s Dance 2022. Programledarna David Lindgren och Petra Mede. Foto: Jonas Ekströmer / TT

– Jag kan bara prata för egen del, men för mig var det att jag fick frågan rätt snabbt efteråt om jag ville göra ett år till. Jag tackade ja direkt. Det var självklart, säger David Lindgren.

Samtidigt avslöjar han att tittarna kan vänta sig ett shownummer från programledarduon redan från start.

– Nu till öppningsprogrammet har vi spelat in en sketch, sen har vi också öppningen i studion med sång och dans. Sen brukar det bli runt tre, fyra öppningsnummer under säsongen. Vi har ganska bra koll, och vet exakt när under säsongen vi ska göra öppningsnummer, säger David Lindgren.

Han fortsätter:

– Både jag och Petra tycker om att göra det och vill gärna göra det. Eftersom vi båda är showmänniskor gillar vi det.

I fjol öppnade Mede och Lindgren, som då var helt nya i programledarrollerna efter företrädarna David Hellenius och Tilde de Paula Eby, också hela säsongen med ett shownummer.

Då handlade det om ett spektakulärt Disney-tema.

Tidspressen på David Lindgren och Petra Mede i starten

David Lindgren förklarar att tidspressen är utmanande för honom och Petra Mede särskilt i inledningen av säsongen. Detta på grund av att så många deltagare då fortfarande är kvar i programmet.

LÄS MER: Allt du behöver veta inför den nya Let’s dance-säsongen

– Det är ju speciellt i början när det är tio par och samma programtid. Senare under säsongen blir det mer och mer tid och det får vi vara flexibla i. Jag tycker vi börjat hitta en balans där, säger Lindgren.

Hur mycket har ni att säga till om när det kommer till manus och hur programmet ska vara upplagt?

– Vi samarbetar väldigt tätt med våra manusförfattare och vi tycker det är roligt. Vi lärde väl oss under förra säsongen att vi inte har så mycket programledartid i varje program utöver påor, greenroom och jurysnack. Vi har massa idéer, så det gäller att portionera ut dem till rätt tillfällen. För som sagt programledartiden utöver detta är inte så mycket.

LÄS MER: Let’s dance-profilen sjuk – dramat bakom kulisserna dagar före premiären i TV4

”Let’s dance”-premiären sänds på lördag 19 mars klockan 20.00 i TV4. Bland årets deltagare märks bland andra tv-profilerna Mia Parnevik, Marie Mandelmann, artisten Eric Saade och äventyraren Aron Anderson.

STOCKHOLM 20220316 Jurymedlemmarna Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger samt programledarna David Lindgren och Petra Mede flankeras av deltagarna i Let's Dance 2022. Bakre raden; Tobias Wallin, Mouna Esmaeilzadeh, Malin Watson och Henrik Fexeus. Främre raden; Cecilia von der Esch, Hugo Gustafsson, Linn Hegdal, Aron Andersson, Filip Dikmen, Jasmine Takacs, Erik Saade, Katja Lujan Engelholm, Mia Parnevik, Tobias Karlsson, Cecilia Ehrling, Markus Granseth, Lisa Ajax, Marie Mandelmann och Jonathan Näslund under 2022 års upplaga av Let's dance. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20220316 Jurymedlemmarna Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger samt programledarna David Lindgren och Petra Mede flankeras av deltagarna i Let’s Dance 2022. Bakre raden; Tobias Wallin, Mouna Esmaeilzadeh, Malin Watson och Henrik Fexeus. Främre raden; Cecilia von der Esch, Hugo Gustafsson, Linn Hegdal, Aron Andersson, Filip Dikmen, Jasmine Takacs, Erik Saade, Katja Lujan Engelholm, Mia Parnevik, Tobias Karlsson, Cecilia Ehrling, Markus Granseth, Lisa Ajax, Marie Mandelmann och Jonathan Näslund under 2022 års upplaga av Let’s dance. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Vem tror du kommer vinna årets upplaga av Let’s dance? Skriv gärna en kommentar!