Foto: TV4

David Lindgrens ord om samarbetet med Petra Mede i kulisserna på Let’s dance 2022

De ersatte David Hellenius och Tilde de Paula Eby i Let’s dance ifjol – och går nu in på andra året tillsammans.
Nu berättar David Lindgren om sitt samarbete med Petra Mede.

De leder TV4:s stora lördagsunderhållning i flera månader tillsammans. För andra året i rad är det Petra Mede och David Lindgren som programleder direktsändningarna från ”Let’s dance”.

I en intervju med Nöjeslivet berättar nu Lindgren om sitt samarbete med Mede – som han hyllar stort.

LÄS MER: Let’s Dance: Romanser och skandaler genom åren

– Det funkar hur bra som helst. Det är ju så att med vissa människor stämmer kemin redan från första dagen. Så var det verkligen med Petra, säger David Lindgren till Nöjeslivet.

David Lindgren i Let's dance. Foto: TV4
David Lindgren i Let’s dance. Foto: TV4

David Lindgren om samarbetet med Petra Mede

Han har tidigare lett bland annat SVT:s stora flaggskepp Melodifestivalen, men är framför allt artist och i vår även aktuell i scenuppsättningen ”Saturday night fever”.

LÄS MER: Därför ersätts David Lindgren av Mello-stjärnan

Mede, som slog igenom som komiker i början av 2000-talet, är den enda programledaren i Sverige som har lett Eurovision Song Contest två gånger – 2013 i Malmö och 2016 i Stockholm.

– Hon är fantastiskt bra på sitt jobb med hög yrkesstolthet, säger Lindgren.

LÄS MER: Tony Irvings utspel om folkkära stjärnorna – stora förändringen i Let’s dance 2022: ”Ingen som är…”

Enligt honom har de båda insyn i manusarbetet och kommer med förslag i produktionen.

– Vi triggas av humor, vi är båda inblandade i processen och har kommit med massa idéer och spånar för att hitta på roliga grejer, säger David Lindgren.

Petra Mede i Let's dance. Foto: TV4
Petra Mede i Let’s dance. Foto: TV4

På lördagskvällen sänds det tredje avsnittet för säsongen – och förra veckan blev Mia Parnevik och Tobias Karlsson det första dansparet som röstades ut ur tävlingen.

LÄS MER: David Lindgrens starka ord om Mia Parnevik – utspelet efter uttåget ur Let’s dance: ”Som tur är…”

Let’s dance har nu gått in på sin 17:e säsong i ordningen. Lindgren tror att deltagarna är en viktig anledning till att programmet varit en succé i många år. Förra året tog han och Mede över programledaruppdraget efter TV4-veteranerna David Hellenius och Tilde de Paula Eby.

– Varför det funkar varje år tror jag är för att det dels är nya deltagare varje år, och de tillför en ny dynamik i programmet. Förra året var det ingen publik, men det blir det i år så det är också nytt. Förra året var det nya programledare. I år tror jag att man bara vill landa lite i det, att det är publik i studion igen, tio nya par och en massa nytt som händer.

– Sedan får man hitta nya på idéer runt temat för varje vecka och så där, säger David Lindgren.

LÄS MER: Let’s dance-profilen Aron Anderson bekräftar uppbrottet – orden om kärlekslivet: ”Ingen stress”

I årets ”Let’s dance” tävlar bland andra äventyraren Aron Anderson, tv-läkaren doktor Mouna Esmaeilzadeh, artisten Eric Saade och tv-personligheten Marie Mandelmann.

Tony Irvings förväntan på Let’s dance 2022

I juryn sitter precis som tidigare år Tony Irving, Dermot Clemenger och Ann Wilson. Irving var förväntansfull inför den nya säsongen.

– När vi började, det var en underhållningsprogram med dans som en tävling. Nu är det för deltagarna en danstävling på riktigt. De senaste åren, när de tränar ordentligt, de satsar för att vinna och satsar för att vinna deltävlingen. Så den här ”pajas” som vi såg i början när folk ställde upp i en balett tutu i Sergel torgs fontän och gjorde ”Sex in the city” … den delen av Let’s dance är borta. Det tillhör historiken, säger han.

LÄS MER: Marie Mandelmanns stora förändring i utseendet hyllas stort – visar nu förvandlingen: ”Wow Marie!”

Vad tycker du om årets säsong av ”Let’s dance”? Skriv gärna en kommentar!