Efter händelsen – nu avslöjar Dan Ekborg beslutet med yngre kärleken: ”Då ska man inte ge sig in i det”

Nyligen blev det klart att skådespelaren Dan Ekborg medverkar i årets Let´s dance. Men nu avslöjar han att det aldrig skulle blivit av, om det inte vore för en mycket speciell person – frun Emma Ekborg.

– Det var ju hon som fick ta beslutet. Jag frågade naturligtvis henne om det var okej att jag ställde upp, säger Dan Ekborg till Expressen.

Efter flera år kom äntligen glädjebeskedet. Dan Ekborg, 63, är klar för årets Let´s dance och kommer få Cecilia Ehrling Danermark som danspartner.

För Expressen avslöjar han att han blivit tillfrågad flera gånger innan men att hans arbete på Stadsteatern har tagit upp all tid.

Men att faktiskt ta chansen i år och ställa upp i programmet, avgjordes helt beroende på stödet från kärleken och frun Emma Ekborg, 28.

– Det var ju hon som fick ta beslutet. Jag frågade naturligtvis henne om det var okej att jag ställde upp, och hon sa ”Självklart, självklart, det är inga problem för mig”, säger han till tidningen och fortsätter:

– Hon var taggad på det. Hade man inte fått stöd hemifrån, då ska man inte ge sig in i det.

Dan Ekborg berättar om frun Emmas viktiga stöd för Let´s dance. Foto: Janerik Henriksson/TT

Dan Ekborg: ”Egentligen är hon coolare än vad jag är”

Och vem vill inte ha sin kärlek på plats när det ska dansas framför miljonpublik? Men om Dan Ekborg kommer få ha sin älskade Emma Ekborg på plats vid varje fredagsfinal är osäkert.

– Det kan vi hoppas. Hon kanske blir så nervös att hon inte klarar av det. Egentligen är hon coolare än vad jag är, men samtidigt vill hon inte att jag ska göra bort mig, säger han till tidningen. 

Dan Ekborg träffade kärleken Emma på nätet. Foto: MAJA SUSLIN / TT

Fick kontakt på nätet: ”Lära känna en person innan man träffas är intressant”

Kärleksparet Dan och Emma träffades på nätet när de båda surfade runt på olika bilsidor. Efter förlovningen berättade Dan om Emmas om hur de träffades.

– Jag hade precis fått morfin, annars hade jag nog inte vågat skriva. Men nu skrev jag ”Du ska köra min Ford Edsel”. ”Självklart” svarade hon, och på den vägen är det. För en gångs skull hade jag kontakt med en människa i tre veckor innan vi ens träffades – att lära känna en person innan man träffas är intressant. Det visade sig att vi är extremt lika som människor – hon är en gammal själ och jag en ung, sa han då till Hälsoliv.

Vi längtar så tills vi får se dig på dansgolvet Dan! Tryck på gilla-knappen om du längtar tills Dan sätter på sig dansskorna!</strong