Foto: TV4 & Karin Törnblom / TT

Eric Saades bakslag efter segern i Let’s dance – stjärnans tuffa hälsobesked: ”Kroppen gav upp”

Först seger – sen sänkt.
Let’s dance-vinnaren Eric Saade berättar nu om tunga bakslaget bakom kulisserna.
– Kroppen gav upp, skriver stjärnan på Instagram story.

Ett och ett halvt dygn har passerat sedan Eric Saade och Katja Lujan Engelholm skrev in sig i Let’s dance-historien som vinnare i tv-programmets 17:e upplaga.

Popartisten Saade levererade tre högklassiga nummer med danspartnern i finalsändningen på lördagskvällen, och belönades med 89 av maximala 90 poäng från juryn i TV4.

Så pass höga poäng fick även det andra dansparet i finalen, Filip Dikmen och Linn Hegdal, och därför var det tv-tittarnas telefonröster som fick avgöra var segertrofén skulle hamna.

LÄS MER: Filip Dikmens busiga tårtattack på Eric Saade – orden bakom kulisserna på Let’s dance-finalen

https://www.instagram.com/p/Cd1BV7pjihE/

Det blev alltså Saade och Lujan Engelholm som vann. Inför avgörandet berättade artisten för Nöjeslivet var en seger skulle betyda – och lyfte då fram det tunga arbete duon lagt ner bakom kulisserna.

Stenhårda träningen bakom kulisserna – till midnatt

Under finalveckan hade de övat till midnatt, avslöjade Saade.

– Det skulle så klart betyda jättemycket och man skulle bli asglad. Framför allt tror jag att jag skulle bli så jävla glad över att få se Katja lyfta den där Glasskon, för hon har fått stå ut med mig hela tiden. Hon har fått kämpa. Jag vet inte hur många som tränar till 00:00, midnatt, varje dag. Och hon har gått med på det. Det har kanske du inte gjort så mycket tidigare i Let’s Dance, Katja? sa Saade då.

– Nej. Men det är för att vi båda vill att det ska bli bra, sade Katja och skrattade.

Saade fortsatte:

– Det är för att jag är lite dum i huvudet också så klart. Jag skulle bli jävligt glad om hon fick lyfta Glasskon framför allt, det låter kanske konstigt att säga, men så är det.

LÄS MER: Eric Saade golvar alla med otrolig finaldans – briljerar med oslagbar show efter tuffa tiden

https://www.instagram.com/p/Cd1YZltjwb7/

Inför finalsändningen medgav Saade att de många veckorna i Let’s dance varit utmanande fysiskt. Stjärnan berättade att kroppen var sliten.

– Jo, det får man väl erkänna att man är. Man är ju sliten efter de här veckorna. Vi har kört på till midnatt varje dag den här veckan. Det blir liksom 12-timmarspass nästan. Men grejen är ju att jag tror på det. Jag sa det till Katja, den som lägger ner flest timmar oftast, så har hela mitt liv funkat. Det funkar i en period men nu är man sliten, sade Eric Saade till Nöjeslivet.

Han berättade också om planerna på att släppa ny musik (liknande hitlåten ”Every Minute”) framöver – men att det först väntas ledighet.

– Ja, men lite semester, sen blir det så klart jobb. Jag ska försöka släppa lite ny musik även om det här tagit upp så mycket tid att man knappt hunnit skriva klart någonting. Men släppa ny musik och tuffa i gång igen. Det är skönt att covid förhoppningsvis håller sig borta, så vår bransch kan leva lite.

Finalkonkurrenter och vänner – Katja Lujan Engelholm, Eric Saade, Filip Dikmen och Linn Hegdal strax innan avgörandet i lördags. Foto: TV4

Eric Saades hälsobakslag efter finalen i Let’s dance

På måndagen – ett och ett halvt dygn efter finaldramat i TV4 – skriver Let’s dance-vinnaren att han drabbats av feber. Det är på Instagram story som popartisten beskriver bakslaget efter urladdningen i finalen.

– Tack för alla fina kommentarer. Ligger hemma däckad med hög feber nuuu. Kroppen gav upp… med det sagt så gav vi allt! skriver Saade på Instagram story på måndagseftermiddagen.

STOCKHOLM 220521 Eric Saade och Katja Lujan Engelholm vann Let's Dance 2022. Foto: Karin Törnblom / TT
STOCKHOLM 220521 Eric Saade och Katja Lujan Engelholm vann Let’s Dance 2022. Foto: Karin Törnblom / TT

Krya på dig, Eric! Stort grattis till vinsten i Let’s dance med Katja, och tack för showen under våren!