Filip Dikmen i Let’s Dance: Ålder, partner, lön, och vad han är känd för

En av de som utmärkt sig i årets säsong av Let’s Dance 2022 är Filip Dikmen, 25. Med sina höftrörelser har han imponerat på juryn och med sin humor och energi har han vunnit svenska folkets hjärtan. Men vem är egentligen detta stjärnskott som svenska folket just fått lära känna? 

Här är allt du behöver veta om Filip Dikmen.

Vem är Filip Dikmen?

Filip Dikmen är en svensk komiker, influencer, videobloggare och programledare från Landskrona. Filip brukar även kallas “YouTuber”, då det är från hans YouTube-kanal som de flesta känner igen honom. 

Vad är Filip Dikmen känd för?

Filip startade sin YouTube-kanal i 20-årsåldern. Hans underhållande videos där kan spelar olika karaktärer blev snabbt populära och fick spridning på nätet, vilket ökade hans följarskara på Instagram och antalet prenumeranter på YouTube.

Filip har bland annat fått mycket uppmärksamhet för sina humor-videos “Suleyman testar”, där han spelar karaktären Suleyman som provar saker som svenskar har för sig. 

Filip Dikmen.
 Filip Dikmen vinner Årets Instagram på Guldtubengalan 2018 på Annexet i Stockholm. Foto Fredrik Sandberg / TT 

2018 vann Filip kategorin “Årets Instagram” på Gultubengalan. Idag har Filip 275 000 prenumeranter på sin YouTube-kanal, och 410 000 följare på Instagram. 

Pluggar till jurist

Vid sidan om karriären som influencer studerar Filip till jurist.

LÄS MER: Petra Medes utspel – om kändisarnas beteende bakom kulisserna i Let’s dance: ”Galna”

Filip Dikmen ålder

Hur gammal är Filip Dikmen? undrar många. Filip Dikmen är 25 år gammal. Han föddes den 14 augusti 1996. 

Filips ursprung

Filip Dikmen är uppväxt i Landskrona, Skåne. Hans släkt har sina rötter i Turkiet. 

Hur mycket tjänar Filip Dikmen? 

Filip började göra videos för YouTube och Instagram för att koppla bort pluggandet på högskolan. När dessa började att gå bra tjänade Filip pengar på annonsvisningar, och med det kom erbjudanden om samarbeten med olika varumärken.

I en intervju med Hänt 2019 berättade han att han inte längre fick pengar från CSN då han tjänade för mycket för att beviljas det. 

Året därpå (2020) landade Filips omsättning på cirka 3,5 miljoner kronor. Vinsten summerades därmed till 1,5 miljoner kronor,  detta enligt en Bolagsrapport som Influens.se tagit del av. 

Filip i Let’s Dance

Filip Dikmen och Eric Saade 

De som följt Let’s Dance 2022 har sett att konkurrenterna Filip Dikmen och artisten Eric Saade skojat och retats friskt med varandra på bästa sändningstid. I själva verket har de genom sin medverkan i tv-programmet blivit goda vänner bakom kulisserna. 

I ett inlägg på Instagram har Filip hyllat Eric Saade genom att kalla honom “storebror”. 

LÄS MER: Tony Irving ryter ifrån efter tittarnas ilska – starka orden om Eric Saade: ”Total bullshit”

Filip Dikmen partner

I och med Filip Dikmens medverkan i Let’s Dance där han dansar med Linn Hegdal har många visat intresse för hans civilstatus. 

– Jag har inte haft flickvän men jag pratade med ett par tjejer under en längre period. Men jag fick reda på att en av dem utnyttjade mig för kändisskap. Så sedan dess har det varit på paus, sa Filip Dikmen i en intervju med Hänt 2018.

LÄS MER: Filip Lamprechts känslosamma ord om Linn Hegdal – relationen efter Let’s dance: ”Skrämmande är att jag…”

Följer ni Filip och de andra i Let’s Dance på lördagarna? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.