Filip Lamprecht bryter tystnaden – efter Carolas chockbesked i Let’s dance: ”Vill bara veta om…”

Chockbeskedet slog ner som en bomb i ”Let’s dance” på tisdagen.
Nu bryter Filip Lamprecht tystnaden om Carola Häggkvists plötsliga avhopp i danstävlingen.
– Vi vill bara veta att hon är okej, säger han i TV4.

Det var på förmiddagen under tisdagen som chockbeskedet i årets ”Let’s dance” nådde svenska folket. Aftonbladet var först med uppgifterna om att Carola Häggkvist skulle lämna programmet.

Foto: TV4

Kort senare bekräftade TV4 uppgiften – och berättade att stjärnan hoppar av danstävlingen av hälsoskäl.

– Vi är otroligt ledsna att detta sker men samtidigt går hälsan och välmåendet alltid först. Det här har tagits i samråd med hela produktionen. Det är hälsoskäl, så det är klokt att avbryta för att man ska kunna må bra igen helt enkelt, säger ”Let’s dance”-programledaren Petra Mede till TV4 Nyheterna.

LÄS MER: Här bryter Carola tystnaden efter avhoppet

Carola Häggkvist har under säsongen kammat hem många höga poäng från juryn i programmet tillsammans med danspartnern Tobias Karlsson. Paret hade tagit sig ända fram till lördagens kvartsfinal i TV4:s stora lördagsunderhållning.

LÄS MER: Carolas första ord efter avhoppet

”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig de närmaste dagarna pga utmattnings syndrom. (Blir så paradoxt när halva media-Sverige hör av sig samtidigt) Men jag ska försöka formulera mig så gott jag kan nu och dela några av mina tankar med er”, skriver Carola själv på Instagram på tisdagen.

Hon fortsätter:

”Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Lets Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”.

En stor utmanare till segern i årets ”Let’s dance” är modellen och kändissonen Filip Lamprecht. Han har likt Carola fått mycket goda omdömen från TV4-juryn.

Filip Lamprecht beklagar Carolas avhopp i Let’s dance

När han tillsammans med danspartnern Linn Hegdal gästade programmet ”Malou efter tio” på tisdagen hade precis den stora nyheten om Carolas avhopp nått honom.

LÄS MER: Carolas tack till svenska folket efter chockbeskedet

– Hon har imponerat väldigt mycket, säger Malou von Sivers i programmet om Carolas ”Let’s dance”-resa.

Och får medhåll.

Filip Lamprecht, Linn Hegdal
Foto: TV4

– Verkligen, säger Linn Hegdal.

Även Filip Lamprecht, som pekats ut som en av de stora utmanarna till vinsten i ”Let’s dance” i år, beklagar att Carola lämnar tävlingen.

– Hon har varit fantastiskt duktig och det var jättetråkigt att höra. Vi vill bara veta att hon är okej, säger Filip Lamprecht i TV4.

Foto: TV4

Von Sivers frågar då om det har varit mycket skador bakom kulisserna. Lamprecht konstaterar att repetitionerna och förberedelserna inför lördagens direktsändning är påfrestande för kroppen.

– Det är ett tufft program, danserna är tufft och så sju dagar i veckan… Jag vet inte hur ni har gjort i 20 år, säger Filip och vänder sig mot sin danspartner Linn som varit med i flera säsonger – dock inte i tjugo.

– Det blir aldrig någon vila. Det är dag ut och dag in. Och tar man sig till kvartsfinal, då är det är klart att kroppen blir sliten på något vis, säger Linn Hegdal.

Vad tycker du om att Carola lämnar ”Let’s dance”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!