Foto: TV4/Instagram

Filip Lamprechts framtidsbesked med Peg Parnevik – efter succén i Let’s dance

Han skrev historia i Let’s dance – och vann TV4-tävlingen.
För Filip Lamprecht väntar nu lugn och ro efter flera månaders dansdrama.
– Nu måste jag ta en sekund och vila lite, säger han till Nöjesvliet.

Efter en dramatisk och känslosam final i Let’s dance stod det sent på lördagskvällen klart att Filip Lamprecht och Linn Hegdal vunnit danstävlingen 2021.

Både Filip och Linn skrev historia i svenska Let’s dance

Därmed skrev de bägge historia på sitt sätt. För första gången har två generationer ur samma familj nu vunnit Let’s dance i Sverige – Filips mamma tv-profilen Kristin Kaspersen vann Glasskon så sent som 2019.

Och för Linn Hegdal innebar segern andra raka vinsten i Let’s dance. Aldrig tidigare har en proffsdansare svarat för samma bedrift sedan programmet startade 2006.

Foto: TV4

Bakom kulisserna på programmet har Filip Lamprecht tvingats gå en kamp tillsammans med flickvännen, popstjärnan Peg Parnevik. Hon har fått utstå många kommentarer i sociala medier som hon uppfattat negativt.

Peg har tidigare bland annat berättat hur kommentarerna på sociala medier lett till att hon tvingats ta en paus från desamma.

Artisten har också förklarat att hon och Filip går i parterapi. Till slut gick hon så långt att hon beskyllde Let’s dance för att ha ”förstört”.

– Jag tycker inte om Let’s dance. Hela cirkusen och även produktionen har skämtat på min bekostnad. De har förstört så mycket, jag vill inte säga förstört mitt liv, men det har påverkat mig så mycket att jag inte vet hur jag ska förklara för er hur dåligt jag mår, har Peg Parnevik tidigare berättat i egna podcasten Pillowtalk.

– Det har påverkat min relation, jag och Filip är tillsammans men vi går i terapi separat och parterapi bara för att försöka hantera det här, sade Peg i podcasten.

Filip röt ifrån mot elaka kommentarerna till Peg

Filip Lamprecht har själv i flera inlägg i sociala medier rutit ifrån mot de elaka kommentarerna till hans flickvän.

”Let’s dance är och har varit bland de roligaste jag har gjort. Dock så har denna period lett till att folk fått för sig att det är okej att lägga sig i min relation och skriva väldigt elaka saker till min flickvän”, skrev han tidigare under våren på Instagram och fortsatte:

”Detta är verkligen inte okej och skulle uppskatta om ni som det berör kan sluta med det. Annars hoppas jag att ni får en fantastisk söndag.”

Så sent som i veckan förtydligade Filip för programledaren Titti Schultz i Sveriges Radios P4 Extra att han och Peg Parnevik är ett par.

För Nöjeslivet berättar nu Filip Lamprecht vad som väntar efter Let’s dance-äventyret. Finalisten, som hittat in i svenska folkets hjärtan under vårens danssuccé i tv, förklarar att han nu ska ta igen sig – och gärna vill ta med flickvännen till släktens hemtrakter i Järvsö. Orten där Filips mormor, folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson (1938-2018) växte upp och hela tiden hade nära hjärtat.

STOCKHOLM 20080309 Barbro ”Lill-Babs” Svensson firades på TV4 då hon fyllde 70 år. Bakom Barbro Svensson syns bland annat hennes tre döttrar. Barnbarnet Filip håller om mormor. Arkivfoto (2008): Mats Andersson / TT

Efter nio veckors direktsänd tv på bästa sändningstid under lördagskvällarna ser Lamprecht nu fram emot lite vila.

– Nu är det första steget att ta det lugnt, återhämta mig och se tillbaka på resan, vad jag gjort. Jag har lyckats göra den här göra resan med alla danserna och vänskapsbanden som knutits och det har varit intensivt. Nu måste jag ta en sekund och vila lite, säger Filip Lamprecht på frågan hur han och Peg Parnevik kommer att tillbringa tiden efter Let’s dance.

Blir det någon resa?

– Det skulle vara fint att åka upp till Järvsö.

Stort tack för showen denna vår, Filip!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till denne unge man som bjudit oss tittare på härlig underhållning denna pandemityngda vår!