Foto: TV4/TT

Föräldrarnas ärliga ord till Filip Lamprecht – inför avgörandet i Let’s dance: ”De har varit…”

Han skriver ny finalhistoria i Let’s dance.
Nu berättar Filip Lamprecht om stödet från föräldrarna bakom kulisserna.
– De har varit jättestöttande, säger han till Nöjeslivet.

Det har gått som en dans!

Modellen Filip Lamprecht, 24, är klar för final i Let’s dance tillsammans med proffsdansaren Linn Hegdal. Duon ställs mot artisten Anis Don Demina och danskollegan Katja Lujan Engelholm i lördagens direktsända final i TV4.

Foto: TV4

För Lamprecht har programmet inneburit ett genombrott hos svenska folket. Kändissonen har växt upp med både en mamma och en pappa i offentligheten – och mormor Barbro ”Lill-Babs” Svensson var en av Sveriges mest älskade artister i decennier.

Men nu är det alltså Filip själv som står längst fram i rampljuset.

– Jag hade inga förväntningar mer än att det skulle bli jättekul att lära sig dansa, och att jag hoppades få hålla på så länge som möjligt. Kolla på resten av gänget, det är otroliga människor. Jag har varit lite offentlig förut, men man är lite underdog eller wildcard eller vad man ska säga. Jag är otroligt tacksam för alla som röstat, säger Filip Lamprecht till Nöjeslivet inför lördagens final.

Två generationer från samma familj har nått Let’s dance-final

Bakom kulisserna har han förstås fått stöd från föräldrarna. Mamma Kristin Kaspersen har själv vunnit ”Let’s dance” när hon 2019 fick lyfta Glasskon tillsammans med dansaren Calle Sterner.

Samtidigt har även pappa Martin Lamprecht levt under press vid speciella omständigheter. Under sin friidrottskarriär tävlade han bland annat både individuellt i lag under sommar-OS i Los Angeles 1984.

Erfarenheter som Filip Lamprecht nu kan dra nytta av när han själv ska tävla i Let’s dance-finalen, eller?

Filip Lamprecht om föräldrarnas råd i Let’s dance: ”Jättestort stöd”

På frågan om han fått några råd av föräldrarna inför den direktsända dansfinalen, säger han:

– De har varit jättestöttande och mamma har egentligen bara sagt: njut av resan. Jag har ju inte vetat om det är sista gången man är med eller inte förrän nu. Nu vet vi att det är sista repetitionen, sista torsdagen tillsammans och så vidare. Det är något sentimentalt med det. Det är sjukt mycket känslor vilket gör mig taggad till lördag. Men de har varit ett jättestort stöd.

STOCKHOLM 2016-01-25 Martin Lamprecht, Kristin Kaspersen och sonen Filip anländer till Svenska Idrottsgalan 2016 i Globen i Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT

Filip Lamprecht kan dessutom skriva historia i Let’s dance på lördag. Aldrig tidigare har två generationer ur samma familj vunnit TV4-tävlingen förut.

Nu kan Filip gå i mamma Kristin Kaspersens spår – om han vinner lördagens final.

– Det hade ju varit helt galet att två i samma familj hade tagit hem Glasskon. Vi snackade faktiskt om det det häromdan, och jag tror inte det hänt i Sverige förut? Så häftigt i så fall, säger Filip Lamprecht.

Finalen av Let’s dance 2021 sänds lördag 15 maj klockan 20.00 i TV4.

Foto: TV4

Stort lycka till, säger vi till alla deltagare i lördagens final!

Vem hejar du på i Let’s dance? Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!