Hampus Hedström och Ines Stefanescu vinner Let's dance 2023 – efter otroliga showen
STOCKHOLM 20230527 Det blev Hampus Hedström och Ines Stefanescu som tog hem segern i Let's Dance 2023. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Hampus Hedström och Ines Stefanescu vinner Let’s dance 2023 – efter otroliga showen

Hampus Hedström och Ines Stefanescu vinner Let’s dance 2023!

Det bjöds på fantastiska dansinsatser, otroliga shownummer från tidigare deltagare, men också en incident som bara kan beskrivas som ett sabotage.

Let’s dance-finalen 2023 saknade helt enkelt inte dramatik.

Skiddrottningen Charlotte Kalla, som skämt bort svenska folket med massor av OS-medaljer genom åren, ställdes i finalen mot den unge komikern och youtubern Hampus Hedström.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Efter att juryn sagt sitt ledde Hampus, tillsammans med danspartnern Ines Stefanescu med 90 poäng. Detta innebar att de fick full pott – tiopoängare hela vägen, i hela finalsändningen!

Kalla och danspartnern Tobias Karlsson fick totalt hela 84 poäng från juryn.

Det var helt enkelt två danspar som fick massor av poäng för sina imponerande insatser på dansgolvet. Alla dansinsatser belönades dessutom med massiva applåder och stående ovationer från publiken på plats i studion.

LÄS MER: Polisens nya besked – orden efter sabotaget mot Charlotte Kalla i Let’s dance-finalen

– Pulsen är bra. Jag är så nöjd och glad. Jag njuter de här sista minuterna. Det känns jättebra, säger Hampus Hedström i sändningen strax innan finalen ska avgöras.

Danspartnern Ines passade på att hylla Hampus:

– Jag har blivit en bättre människa av att ha Hampus i mitt liv, säger hon märkbart rörd.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Även Charlotte Kalla valde i programmet att hylla Hedström.

– Jag känner mig otroligt stolt att få stå vid Hampus som har scenvanan inne. Jag är ödmjuk inför det, sade Kalla i sändningen.

Hon passade också på att visa stor uppskattning för danspartnern Tobias Karlsson.

– Tobias har betytt allt för mig den här våren. Det har varit lätt till skratt hela tiden, och just att det är hårt arbete gör att det underlättar om man har roligt ihop. Jag har verkligen fått en vän för livet i Tobias, han är helt fantastisk, säger Kalla.

Innan finalens resultat skulle avslöjas valde hon åter att hylla Karlsson.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Jag känner mig stolt för jag lovade mig själv att ha kul på den här resan och det har jag haft varenda dag. Det är mycket tack vare Tobias. Han har fått mig att släppa kontrollen. Utan honom hade det aldrig varit möjligt, säger Kalla.

Hon har också skrivit historia som den första gravida deltagaren i Let’s dances historia.

– Vi har varit tvungna att anpassa allting till att hon är gravid, och numer höggravid. Det har varit en så otrolig resa, helt fantastisk, säger danspartnern Tobias Karlsson.

Och till slut stod det alltså klart att Hampus och Ines tog hem Glasskon!

STOCKHOLM 20230527 Det blev Hampus Hedström och Ines Stefanescu som tog hem segern i Let's Dance 2023. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20230527 Det blev Hampus Hedström och Ines Stefanescu som tog hem segern i Let’s Dance 2023. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Stort grattis till segern, Hampus och Ines!

Vi säger också grattis till andraplatsen till Charlotte och Tobias!