Foto: TV4

Kärleksryktet i årets Let’s dance som tittarna missade – nu bryter juryprofilen tystnaden

Blev det några kärlekspar i årets Let’s dance?
Nu svarar juryprofilen Dermot Clemenger på vad som egentligen hände bakom kulisserna i TV4-showen.

Årets Let’s dance har gått i mål. Förra helgen stod det klart att Filip Lamprecht och Linn Hegdal tog hem Glasskon efter en dramatisk finaluppgörelse med Anis Don Demina och Katja Lujan Engelholm.

Lamprecht fick då lyfta trofén och skrev historia i programmet. För första gången hade två generationer ur en och samma familj vunnit danstävlingen. 2019 var det mamma Kristin Kaspersen, omtyckt tv-profil och författare, som vann showen. Även Linn Hegdal skrev historia, då ingen proffsdansare tidigare vunnit Let’s dance två år i rad (i fjol vann hon med John Lundvik).

Det blev en episk finalsändning som inleddes med ett underhållande öppningsnummer där deltagarna bjöd på sig själva inför miljontals tittare.

Året har också bjudit på massor av dramatik och show där flera av landets mest kända profiler lärt sig dansens ädla konst.

Bland årets deltagare märktes kanske framför allt trippla Melodifestivalvinnaren Carola Häggkvist, som tvingades kasta in handduken efter kvartsfinalen i samråd med läkare.

Även SVT:s tidigare skjutjärnsreporter Janne Josefsson fanns med i årets startfält, liksom ”Fråga doktorn”-profilen Suzanne Axell och artisten Hanna Hedlund och ”Robinson”-deltagaren och polisen Martin Melin.

Bland de lite yngre deltagarna hittade vi även komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina och friidrottaren Michel Tornéus.

Foto: TV4

I juryn satt som vanligt Dermot Clemenger tillsammans med Ann Wilson och Tony Irving.

Nu har det gått några dagar sedan det stora dansdramat avgjordes – och då passar Dermot på att avslöja allt som tittarna undrat över från årets säsong!

Foto: TV4

Det är i en frågestund på Instagram story som den glade irländaren nu väljer att ta bladet från munnen. Han har uppmanat tv-tittarna att skicka in sina frågor kring programmet – och svarar därefter så bra han kan.

Bland annat får Dermot en fråga om det var så att det blev något kärlekspar i Let’s dance den här säsongen eller inte?

Genom åren har ju som bekant äkta kärlek uppstått på dansgolvet.

LÄS MER: Här är paren som fann varandra i Let’s dance

Radioprofilen Laila Bagge och artisten Niclas Wahlgren fann varandra under tiden de deltog i dansshowen och gifte sig senare innan de gick skilda vägar. Speedwaykungen Tony Rickardsson fann sin Christina Samuelsson under sin medverkan i programmet.

– Det är en bra fråga varför det blir så. Men så kan det bli ibland. Det var personkemin som stämde, sa Tony då till Expressen.

Men blev det då någon romans bakom kulisserna i årets danstävling i TV4?

Dermot Clemenger väljer att svara lite mystiskt på frågan.

”Inte som jag känner till men det ryktades om…”, skriver juryprofilen som alltså satt på första parkett och fick se allt på dansgolvet.

Han lämnar därefter tittarna med frågetecken. Så här skriver Dermot på Instagram:

Foto: Instagram story

Dermot får också frågor om vad han egentligen tyckte om programledarnas insatser. Petra Mede och David Lindgren tog i år över efter David Hellenius och Tilde de Paula Eby och har mötts av både ris och ros från tittarna.

LÄS MER: TV4:s besked om Petra Mede och David Lindgren – framtiden för programledarna

– Jag tycker Petra Mede och David Lindgren är amazing och har verkligen lyft programmet, skriver Dermot.

Han utvecklar sedan:

– Kan bara prata för mig själv. Jag tycker att det har varit bra. Nu är det mer fokus på dans då Petra och David har dansbakgrund och en enorm respekt för dans.

Foto: Instagram story

Dermot Clemenger själv gjorde faktiskt ett uppehåll under fyra säsonger när han inte var med i Let’s dance-juryn (mellan 2016-2019). På en rak fråga om varför det blev så, svarar han:

– Produktion vill prova nått nytt och vi var inte riktigt överens, skriver Dermot.

Han ger också lugnande besked till de tittare som saknar Let’s dance och programmets framtid. Clemenger förklarar att det är TV4:s beslut om det blir fler säsonger.

– Jag skulle dock bli förvånad om det inte blir det då det är världens bästa tv-program, skriver han.

Foto: Instagram story

Vad tycker du om årets show i Let’s dance? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!