Foto: TV4

Jan Björklund tvingad till sjukvård – skadan tittarna inte får se i Let’s dance

Jan Björklunds skada hölls hemlig i ”Let’s dance”.

Nu avslöjas dramat bakom kulisserna – som tittarna inte fick se.

”Det som absolut inte fick hända hände!”, skriver danspartnern Cecilia Ehrling Danermark på Instagram.

Bara fem deltagare kvar.

Spänningen stiger i ”Let’s dance” – och träningsveckorna läggs på varandra.

Då hände det som inte fick hända. Jan Björklund, 58 och den mest årsrike av de kvarvarande deltagarna, slog upp en skada.

Det berättar nu hans danspartner Cecilia Ehrlin Danermark i ett inlägg i sociala medier.

”Vi har hållit det här lite hemligt eftersom vi inte riktigt vetat hur det skulle bli, men nu vet vi… I vår tuffaste och kanske viktigaste träningsvecka hittills fick vi i måndags avbryta träningen”, skriver hon.

Björklund till sjukhus i veckan

Den tidigare partiledaren (L) och ministern tvingades till sjukhus i samband med repetitionerna.

”Jans knä havererade och vi fick bege oss till sjukan. Det blev en kortisonspruta rakt in i knät och 24 timmars träningsförbud. Vi testkörde lite försiktigt på tisdagkvällen för att se om hans knä skulle hålla. Det gick i ärlighetens namn inget vidare och oron för att inte kunna tävla vidare kom krypandes”, skriver hon.

Tidsoron efter skadan

Hela veckan inför fredagens avgörande i direktsänd tv – inför miljonpublik framför tv-apparaterna – har varit en kamp mot klockan.

”På onsdagens kamerarepetitioner kunde vi inte heller köra hela dansen. Idag är det torsdag och Jan hälsar att hans knä känns mycket bättre men visst är vi lite stressade inför imorgon, vi har ju tappat en massa viktig träning”, skrev Cecilia inför sändningen på fredagen.

Björklund och Ehrling Danermark tog sig ut som första danspar – och fick höga poäng av juryn efter sin dansuppvisning till ABBA:s klassiker i en quickstep.

Foto: TV4

”Men, nu sätter vi på oss skygglapparna, borrar ner huvudet och trycker gasen i botten. Jan får visa sin officersdisciplin och jag får verkligen plocka fram det jag gör bäst… Få stela gubbar att bli bra på att dansa”, skrev Cecilia inför avgörandet.

Strax efter 22.30-tiden vet vi vem som tar sig vidare i ”Let’s dance” den här gången.

Krya på dig, Jan!

Vem hejar du på i Let’s dance? Skriv gärna en kommentar!