Foto: TV4

Jan Björklunds markering – efter hårda orden i Let’s dance: ”Hon spelar svår”

Jan Björklund har både hyllats och sågats av juryn.

Nu ger ex-politikern ett nytt besked inför fredagens avgörande i Let’s dance.

– Har övat hela veckan. Folk tittade när jag gick på stan och vickade, skriver han på Twitter.

När den tidigare partiledaren (Liberalerna) valde att kliva in i TV4:s underhållningsprogram ”Let’s dance” var det nog många som höjde på ögonbrynen.

Men den västgötske tidigare officeren har imponerat och hittills tagit sig vidare i tävlingen tillsammans med danspartnern Cecilia Ehrling Danermark.

Foto: TV4

Förra fredagen fick berömdes ex-politikern av juryordföranden Tony Irving som menade att han hade ”bra inlevelse med kroppen”. Lika positiv var inte Ann Wilson, som tyckte att Björklund behövde komma ner djupare med knätekniken – och även Dermot Clemenger levererade en känga i direktsändning: 

– Jag var faktiskt inte lika imponerad, jag tyckte att du såg rädd ut, sade Clemenger.

Foto: TV4

När Björklund sedan ombads kommentera juryns utlåtande för programledaren Tilde de Paula Eby svarade han: 

– Det var lite vin och vatten, det är väl så det är antar jag. Vi får väl slipa på detaljerna, sade Björklund.

Björklunds brandtal om corona i direktsändning

Samtidigt höll han något av ett brandtal inför det faktum att Let’s dance nu är tillbaka i dessa coronatider. 

– Vi lever i väldigt märkliga och allvarliga tider, och jag tror det är viktigt att vi under den här tiden kan skapa andrum och ögonblick där vi också kan ha lite underhållning och dra på smilbanden, sade Björklund. 

I programmet blev det totalt 13 poäng från juryn vilket räckte till en mittenplacering.

Björklunds markering – hårda träningen efter sågningen

Under veckan efter sågningarna – och berömmet – från juryn har Björklund tillsammans med sin danspartner Cecilia Ehrling Danermark övat inför danstemat: ”Mitt år”. ”Fredagens program bjuder på återblickar till ett specifikt år i deltagarnas liv”, skriver TV4 på sin hemsida.

För Björklund-Ehrling Danermark innebär det rumba – och i veckan har den tidigare politikern och officeren bjudit på smygtittar inifrån träningslokalen.

Och på bilderna kan vi se att det är tuff träning som gäller för den tidigare L-ledaren – efter förra veckans jurysågningar.

– Hon spelar svår. Se i morrn kväll hur det slutar! skrev Jan Björklund på Instagram på torsdagen och hintade om hur det kommer se ut med en bild från repetitionerna i Let’s dance-studion.

Ehrling Danermark:

– Imorgon bjuder vi på en rumba! Tror ni jag lyckats förvandla en före detta kostympolitker till en sensuell sydamerikan? Det här vill ni inte missa! skriver hon på Instagram.

På Twitter skriver Björklund att han fått blickar efter sig på stan.

– Mycket höfter. Har övar hela veckan. Folk tittade när jag gick på stan och vickade.

De övriga som är kvar i tävlingen är Alice Stenlöf, Anders Svensson, Andreas Lundstedt, John Lundvik, Penny Parnevik och Sussie Eriksson. Programmet visas på fredag kväll klockan 20 i TV4.

Vem hejar du på i Let’s dance? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!