FOTO: Instagram/TV4

Kristin Kaspersen hyllas – efter gripande hyllningen till Lill-Babs

Kristin Kaspersens sista dans i ”Let’s dance” blev både speciell och känslosam.

Tittarfavoriten valde att hylla sin mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson somnade in i april förra året. I dag, mer än ett år senare, är saknaden fortfarande stor. Så även hos Lill-Babs döttrar. Men minnet av den fantastiska artisten lever kvar. Det visade om inte annat dottern Kristin Kaspersen i kvällens fredagens final av ”Let’s dance”.

I sitt shownummer, tillika hennes sista dans för säsongen, valde Kristin att hylla sin mamma i ett Lill Babs-medley.

– Hon var så fantastisk att ta hand om livet och ville leva livet. Det vill jag också göra, och det gör jag nu, säger Kristin Kaspersen i programmet.

View this post on Instagram

Med glädje kan vi nu berätta att i samarbete med Stenegård i Järvsö och Ljusdals kommun kommer vi till sommaren 2019 öppna upp Lill-Babs utställningen på Stenegård. En kärleksfull mötesplats som mamma älskade. Därför betyder det extra mycket för oss att utställningen kommer att finnas på Stenegård. Vi skulle kunna säga att cirkeln sluts för i nästan exakt samma lokaler fanns faktiskt en något mindre Lill-Babs utställning i början av 2000-talet. Vissa delar av den nuvarande utställningen kommer ni så klart att känna igen men vi vill samtidigt utveckla den och bjuda in er än mer i mammas minnesrika liv. Datum för invigningen av den nya Lill-Babs utställning på Stenegård är i nuläget inte klart än men så snart vi kan återkommer vi med mer fler information här. Vi kan med ett kärleksfullt facit i hand säga att mammas kärlek och godhet hittat hem hos så många och ni har genom alla era minnen om mamma så generöst delat med er av till oss i familjen. Titta bara på allas engagemang i att utställningen ska finnas kvar. Vi är så tacksamma för er kärlek till mamma och den kärlek ni gett oss. Tack för att ni finns och fortsätter hedra mammas minne tillsammans med oss. Allting går utom nyfödda barn som vår mormor brukade säga. Monica, Malin och Kristin Tack @jenniferskitchenstory och morbror Lasse.

A post shared by kaspersen (@kaspersen) on

Kristin Kaspersen i tårar efter frågan om Lill-Babs

Programledaren Tilde de Paula Eby frågar vad hon tror Lill-Babs sagt till sin dotter om hon varit här.

– Jag vet inte vad hon sagt. Jag vet bara att hon skulle vilja vara här, svarar Kristin Kaspersen och kan inte hålla tillbaka tårarna.

Så fantastiskt fint, Kristin! Dela gärna om du tycker hon förtjänar allt det bästa!

Let’s Dance 2019: Alla deltagare och resultat