Kritik mot TV4:s behandling av Carola i Let’s dance – tittarnas ilska efter bilderna

Hon klev rakt ut på dansgolvet – och levererade direkt.
Carola Häggkvist tog över förstaplatsen i ”Let’s dance” 2021 direkt efter uppvisningen.
Efteråt har många tittare reagerat på hur TV4 behandlade stjärnan.

5-5-6.

Det blev Carola Häggkvists och Tobias Karlssons poängrad i ”Let’s dance”-premiären förra lördagen.

16 poäng som gav dansparet en delad förstaplats i juryns ögon (tillsammans med Filip Lamprecht och Linn Hegdal). Efter att även tittarrösterna inkommit avslöjade programledarna i slutet av sändningen att det var Carola och Tobias som intog förstaplatsen i tävlingen efter den första omgången.

Foto: TV4

Juryns hyllningar efter Carolas uppvisning i Let’s dance

Artisten, som vunnit Melodifestivalen historiska tre gånger, gick ut sist i TV4-showen och levererade en känslosam och intensiv tango. Efteråt hyllades hon av juryn.

– Carola, jag tror inte att jag överdriver när jag säger att det här är dansen som hela Sverige har väntat på i kväll. Och du gjorde inte Sverige besviken, verkligen. Det var dramatiskt, konstnärligt, dynamiskt. Du såg så cool och lugn ut. Om det här är din första dans, så ser jag fram emot att se fortsättningen, sade jurymedlemmen Dermot Clemenger i sändningen.

– Du ”glansade” och höll kontroll för dig själv, väldigt bra, sade Tony Irving.

De fick medhåll av Ann Wilson.

– Du är så kvinnlig i det du gör, och du gör det med ”grace” och styrka samtidigt. Jag är mycket imponerad, sade hon i sändningen.

Programledaren Petra Mede konstaterade att Carola fick goda vitsord från experterna.

– Vilka lovord! Och kom ihåg när du lägger dig i kväll: du ”glansade” verkligen, sade Petra Mede och fick alla att skratta när hon poängterade det svengelska uttrycket som Irving svängde sig med.

Foto: TV4

”Favoriserade Carola”

Carola fick också massor av hyllningar i sociala medier efter sin medverkan i tävlingen. Även de nya programledarna och TV4 fick ta emot positiva lovord av tittare.

”Mycket bra start med koreografin. Kan inte vara lätt efterträda tidigare programledare men tycker Petra Mede och David Lindgren lyckades bra. Mycket energi och sååå tjusiga outfits hos dansarna. Juryn är superbra och hur kan Ann Wilson se yngre ut för varje säsong”, skriver en tittare i en kommentar på TV4:s Instagram-sida.

Samtidigt möttes TV4 också av hård kritik från många tittare – för hur Carola behandlades i sändningen.

”Åh vad Petra och David fjäskar för Carola”, skriver en tittare i en kommentar på TV4:s Instagram-sida.

”Alla var bra men tyvärr så tycker jag att de favoriserade Carola!”, skriver en annan tittare.

De flesta var dock nöjda med underhållningen i programmet.

”Helheten bra likaså programledarna. Men tycker inte man ska favorisera och framhålla en av deltagarna som superstar i ett tävlingsprogram som ni gjorde med Carola. Kan inte kännas så kul för övriga deltagare så tänk på det och många som reagerade på just det”, skriver en annan tittare som vill framföra sin kritik till kanalen.

Nöjeslivet har sökt TV4 för en kommentar. På sociala medier har kanalen i skrivande stund ännu inte svarat på tittarkritiken.

Vad tycker du om detta, är kritiken rättvis eller orättvis? Skriv gärna en kommentar och dela med dig om vad du tycker om årets ”Let’s dance”-show!