Let’s Dance: Romanser och skandaler genom åren

Under de många år som Let´s Dance sänts har tv-tittarna bjudits på en hel del passionerade dansnummer. I många fall är kemin inövad, men det finns också flera exempel på när gnistor uppstått på riktigt mellan dansarna. 

Efter att Bianca Ingrosso medverkat i tävlingen sa hon i en intervju att Let’s Dance kallas ”Skilsmässoprogrammet”, av den anledningen att många fallit för sin danspartner. Här är listan över personer som träffats eller gjort slut i samband med Let’s Dance.

Romanser i Let’s Dance

Laila Bagge och Niclas Wahlgren

Året var 2009 när skådespelaren och artisten Niclas Wahlgren, då 46, fick visa vad han gick för på dansgolvet i Let’s Dance. En av hans motståndare var radioprataren Laila Bagge, då 37, som dansade med Tobias Wallin. 

Let's Dance med Laila Bagge och hennes danspartner Tobias.
Let’s Dance. Foto: Maja Suslin / TT

Rykten om romanser bakom kulisserna började snabbt att florera, och kort efter att tävlingen var avslutat var det inte längre någon hemlighet att Laila och Niclas var ett par. Året därpå blev Bagge en den av familjen Wahlgren, då paret gifte sig. 2011 fick de sonen Kit tillsammans. 

Äktenskapet skulle dock bara vara i fyra år innan Laila ansökte om skilsmässa. Idag lever hon med pojkvännen Korosh Kananian, och Niclas Wahlgren är singel enligt Femina

Martin Lidberg och Cecilia Erhling

Ingen hade kunnat ana att brottaren Martin Lidberg, då 34 år, var en oupptäckt naturbegåvning på dansgolvet. År 2007 presterade han så bra att han vann hela tävlingen, och på kuppen blev han förälskad i sin danspartner Cecilia Ehrling, då 23 år. 

När dansparet fick veta att de vunnit Let’s Dance 2007 kysstes de öppet framför publik och kameror. Bara ett halvår senare var de förlovade och visade världen att kärleken blomstrade. 

Cecilia Ehrling och Martin Lidberg vann Let's Dance 2007.
Vinnarna i Let’s Dance 2007. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Förhållandet varade i två år innan de gick isär. I intervjuer efteråt har Cecilia berättat att allt gick fort. 

– Det gick väldigt snabbt. Det var lite läskigt faktiskt, sa den trefaldiga ”Let’s dance”-vinnaren i en intervju då. 

Martin Lidberg är idag gift med Catharina Lidberg, och Cecilia är gift med Fredrik Danermark. 

Tony Rickardsson fick barn med sin danspartner

Speedwaystjärnan Tony Rickardsson från Avesta snörade på sig dansskorna 2008, och fattade tycke för en av dansarna under de många veckor han var kvar i tävlingen.

Gifte sig efter Let’s Dance

Det var dock inte danspartnern Annika Sjöö som vann Tonys hjärta, utan Christina Rickardsson som han är gift med än idag. Paret har två barn tillsammans: Victoria och William. När Tony träffade Christina hade han två döttrar.

Molly Nutley och Calle Sterner

Skådespelerskan Molly Nutley, dotter till Helena Bergström och Colin Nutley, var bara 18 år gammal när hon medverkade i Let’s Dance 2012. Hon och danspartnern Calle Sterner såg sannerligen ut att ha kemi på dansgolvet, men Molly bekräftade aldrig spekulationerna om en romans förrän ett halvår senare.

Hösten 2012 gick Molly ut med att Calle var hennes pojkvän, men förhållandet blev inte långvarigt. 

– Jag kommer alltid att bry mig om Calle och jag kommer alltid älska honom, sa Molly till Vakna med NRJ när hon medverkade i radioprogrammet 2014. 

LÄS MER: Calle Sterner bryter tystnaden – orden om nya livet efter Let’s dance: ”Märklig omställning”

Sexet i Let’s Dance

Artisten och violinisten Alexander Rybak tävlade i Let’s Dance 2011, och passionen mellan honom och jämnåriga danspartnern Malin Johansson på dansgolvet såg ut att vara mer än inövat.

En sådan kemi var de dock långt ifrån ensamma om att dela. När Bianca Ingrosso medverkade i ”Över bordet” på YouTube, berättade hon, utan att hänga ut någon, att det hettade till på flera håll år 2016, när hon medverkade.

– Nej men alla ligger i Let’s Dance, det kallas ju för skilsmässoprogrammet. Det finns ju säckar inne i replokalerna där det finns lite fläckar på säckarna. Folk har sex överallt, sa hon då enligt Aftonbladet.

Alexander Rybak otrogen

Det året Malin och Alexander Rybak tävlade hade båda partners hemma. Så när norsk skvallerpress publicerade kyssbilder på de båda från en nattklubb i Stockholm blev det många skriverier även i svensk media. 

– Det finns inte mycket att förneka. Det var ganska dumt gjort av oss båda. Vi var inte så smarta. Vi båda har känslor för varsin annan partner, sa Malin Johansson till Aftonbladet i ett uttalande då. 

Sigrid Bernson och Samir Badran

Paradise hotel-profilen Samir Badran, 31, och dansaren Sigrid Bernson, 33, fann varandra snabbt när de dansade ihop i Let’s Dance 2017. De hade inga problem med att visa upp sin kärlek offentligt, och kysstes friskt på efterfesten. 

Romanser i Let's Dance.
Let’s Dance 2017. Foto: Maja Suslin/TT

Paret var tillsammans i två år innan Samir gjorde slut med Sigrid, som på sin Instagram skrev om att hon fått sitt hjärta krossat. 

Samir valde att lämna rampljuset och utbilda sig till mäklare. Idag är han förlovad med Julia Sundqvist. 

Nya romanser i Let’s Dance

Sigrid Bernson och Robin Bengtsson

Några månader efter att Sigrid bekräftade uppbrottet med Samir Badran 2019 var det dags för en ny säsong av Let’s Dance. Sigrid dansade då med Mello-artisten Robin Bengtsson, och snart utvecklades en romans. 

Sigrid Bernson och Robin Bengtson träffades i Let's Dance.
Premiär av Let’s Dance 2019. Foto: Karin Törnblom/TT

Robin och Sigrid har varit ett par sedan 2019. De är förlovade och bor tillsammans i Vallentuna. 

Filip Lamprecht och Peg Parnevik

När det stod klart att Kristin Kasperssens son Filip Lamprecht skulle tävla i Let’s Dance skrev hans flickvän Peg Parnevik ut sina lyckönskningar och stolhet på Instagram.

Filip och Peg lärde känna varann när de var barn, och har varit med varandra genom hela livet. På Instagram har Peg delat många bilder och videos där hon förklarat sin kärlek till Filip, men kort efter att Let’s Dance dragit igång hände något.

LÄS MER: Filip Lamprechts känslosamma ord om Linn Hegdal – relationen efter Let’s dance: ”Skrämmande är att jag…”

När rykten om Filips påstådda romans med danspartnern Linn Hegdal började strömma in i Pegs inkorg tog hon en paus från sociala medier. Under programmets gång tog Pegs och Filips långa relation slut, och Peg bekräftade senare att det var helt och hållet Filips beslut.

”Han var väldigt elak, väldigt kall, det var väldigt hårt. Både innan, när det hände och efter”, berättade Peg när hon gästade ”Intimt med Björken”.

LÄS MER: Filip Lamprecht bryter tystnaden – därför tog det egentligen slut med Peg Parnevik: ”Det som avgjorde…”