Foto: TV4

Linn Hegdals stora överraskning bakom kulisserna – efter dramatiken i Let’s dance

Hon har vunnit Let’s dance två år i rad – och är fortfarande kvar i årets tävling.
Nu berättar Linn Hegdal om fina stödet hon fick bakom kulisserna i lördags.

26-åriga proffsdansaren Linn Hegdal från Landskrona blev historisk i TV4:s ”Let’s dance” när hon blev den första proffsdansaren att vinna tävlingen två år i rad. Detta har tidigare aldrig inträffat under tv-programmets historia sedan starten 2006.

Förra året tog Hegdal hem segertrofén tillsammans med modellen och kändissonen Filip Lamprecht, 25. I finalen gjorde duon stor succé – deras sista showdans rörde jurymedlemmen Ann Wilson till tårar.

År 2020 gjorde Hegdal också succé när hon tillsammans med artisten tillika Melodifestivalvinnaren John Lundvik, 39, tog hem Let’s dance-vinsten.

LÄS MER: ”Let’s dance”-profilernas härliga återförening

Filip Dikmen och Linn Hegdal. Foto: TV4
Filip Dikmen och Linn Hegdal. Foto: TV4

Under våren är hon ännu en gång högaktuell i Let’s dance. Den här gången tävlar hon med komikern Filip Dikmen. Nu är de vidare till kvartsfinal – och endast tre konkurrerande danspar står mellan Linn Hegdal och ytterligare en vinst i tävlingen.

För Hegdal har det varit en ny utmaning att lära Dikmen tiodans, efter de senaste två årens succéer.

– Varje år är verkligen ett helt nytt program för man har en helt ny person som har helt andra kvaliteter och personlighetsegenskaper, så det blir någonting helt nytt. Det är inte som så att man gör det igen, utan man gör något nytt, säger Linn Hegdal, som tidigare även dansat med artisterna och tv-profilerna Viktor Frisk och Lancelot Hedman sen hon först gjorde entré i programmet 2018, till Nöjeslivet.

LÄS MER: Filip Dikmens privata upptäckt med Linn Hegdal – utanför tv-rutan i Let’s dance: ”Våra mammor…”

I lördagens avsnitt belönades duon med en fullpoängare av juryn – som hyllade deras dansinsats stort.

Samtidigt fick Dikmen och Hegdal inte lika stort gehör från tv-publiken, vars röster placerade dem bland de två sista dansparen. Det innebar att de fick kvala sig kvar i den så kallade ”Duellen”.

Linn Hegdal och Filip Dikmen i Let’s dance 2022. Foto: TV4

Detta ledde till högljudda protester från många tv-tittare i sociala medier efteråt.

LÄS MER: Tittarnas vrede mot Let’s dance – stenhård kritik efter dramatiska inslaget: ”Ett hån mot…”

Hur som helst är alltså Hegdal och Dikmen vidare i tävlingen, och nu berättar Linn att hon hade ett alldeles särskilt viktigt stöd i kulisserna på Let’s dance i lördags.

På Instagram skriver den karismatiska skånskan om besöket från familjemedlemmen.

– Lillebror på plats i publiken i lördags. Min bästa kompis sen alltid, skriver Linn på Instagram där de också poserar glatt.

På lördag sänds kvartsfinalen i Let’s dance klockan 20.00 i TV4. Även Eric Saade, Marie Mandelmann och Aron Anderson är kvar i tävlingen bland kändisdeltagarna.

Vem tycker du ska vinna årets danstävling? Skriv gärna en kommentar.