Foto: Jonas Ekströmer, TT / TV4

Magdalena Anderssons plötsliga ord om Aron i Let’s dance – efter profilens succé i TV4

Hon är Sveriges första kvinnliga statsminister.
Han skriver historia som den förste rullstolsåkande deltagaren i Let’s dance.
Här ställer Aron Anderson Magdalena Andersson (S) ”mot väggen” om årets TV4-show.

Äventyraren och Paralympics-hjälten Aron Anderson gör i år succé i Let’s dance. Tillsammans med dansaren Jasmine Takacs har han belönats med höga poäng av juryn under vårens första direktsända tävlingar i TV4.

Aron Anderson och Jasmine Takacs i Let's dance. Foto: TV4
Aron Anderson och Jasmine Takacs i Let’s dance. Foto: TV4

Att Aron i år skriver historia som den förste deltagaren i rullstol har gjort att många hört av sig till honom inför tävlingarna.

– Reaktioner har det kommit från föräldrar till barn med funktionsnedsättningar till exempel. De säger, äntligen är det någon annan med funktionsnedsättning i ett stort tv-program som vi kan visa upp för vår son eller dotter. Vilket är så fantastiskt, att få visa för dem att man kan göra alla möjliga saker. Att visa att det går tycker jag är så fint. Det har verkligen berört mig, jag trodde inte att det skulle bli så mycket respons som det verkligen blev när det var officiellt, säger Aron Anderson till Nöjeslivet.

LÄS MER: Äventyraren Aron Anderson skriver Let’s dance-historia: ”Visa Sverige att det går att dansa jättefint sittande”

Efter sin aktiva idrottskarriär har Aron blivit en stor inspirationskälla via sina föreläsningar och många äventyr. Han har genom åren bestigit Kebnekaise, genomfört en svensk klassiker och sommarpratat i radions P1. I vintras åkte han Vasaloppet – och samlade samtidigt in hela 371 396 kronor i en insamling till förmån för UNHCR för krigets offer i Ukraina.

Men nu är det alltså dansgolvet som gäller på bästa sändningstid.

Inför lördagens Let’s dance delar Aron Anderson nu med sig av ett möte med Sveriges statsminister Magdalena Andersson (S).

Magdalena Andersson. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Magdalena Andersson. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Här ställer Aron Anderson statsministern mot väggen – om Let’s dance

I ett videoklipp som Aron Anderson lagt upp på Instagram får tittarna se hur han träffar statsministern. Det är oklart exakt vilket sammanhanget är, men när Aron får syn på Magdalena Andersson passar han på att ställa statsministern mot väggen – om Let’s dance.

– Jag har hört att regeringen i år har en officiell hållning att man hejar på mig och Jasmine i Let’s dance. Kan du bekräfta eller förneka? säger Aron och riktar sin kamera mot Sveriges statsminister.

Tittarna kan se Magdalena Andersson slå ut med armarna. Sedan säger hon, halvt på skämt (?):

– Nej, men det är en total självklarhet, säger Magdalena Andersson och bjuder på ett leende.

Aron Anderson verkar nöjd över stödet.

– Tusen tack! säger han innan han ger Andersson en high-five.

Här kan man se klippet från Aron Andersons möte med Magdalena Andersson på profilens Instagram-sida:

”Let’s dance” sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4.

Vem är din favorit hittills i årets Let’s dance? Skriv gärna en kommentar!