Magdalena Forsberg om pressen inför ”Let’s dance”

Magdalena Forsberg dansar in i ”Let’s dance” på fredag.

Nu berättar hon för Nöjeslivet om pressen.

– Det är nästan så man känner lite press på sig att det ska gå lika bra för mig, säger hon.

Magdalena Forsberg kan se tillbaka på en framgångsrik skidskyttekarriär. Hon vann världscupen sex gånger, sex VM-guld och på det ett par OS-medaljer.

Efter karriären har hon även gjort succé i ”Mästarnas mästare” – som hon vann.

Men nu tar hon sig an kanske sin största utmaning hittills. Forsberg är en av årets deltagare i ”Let’s dance”.

– Det känns lite pirrigt. Det gör det, säger hon till Nöjeslivet.

– Det är något helt nytt som man ska göra, och som man aldrig gjort förut. Det blir att man kastar sig helt utanför sin ”comfort zone”. Långt, långt utanför.

Varför tackade du ja?

– Just det där med att det är en utmaning. Det är väldigt kul att få lära sig något nytt.

FOTO: Bildbyrån

Jämför med Gunde Svan och Ingemar Stenmark

Just deltagare som har en bakgrund med skidor på fötterna har gått rätt bra i ”Let’s dance”-sammanhang. Anja Pärson, Gunde Svan och Ingemar Stenmark är några exempel. Magdalena Forsberg är väl medveten om hur hennes idrottskollegor presterat i tidigare säsonger.

– Det är nästan så man känner lite press på sig att det ska gå lika bra för mig. Men jag är glad så länge jag får vara med. Men det är supersvårt det här. Det är verkligen mycket svårare än vad jag trodde jag skulle göra, säger hon och fortsätter:

– Man förstår att det inte är så enkelt när man ser det på tv. Men det är svårare än vad man tror. Jag har full respekt för de här proffsdansarna. Vilka idrottsmän!

FOTO: TV4

Magdalena Forsberg hyllar danspartnern

Magdalena Forsberg dansar i år med Fredric Brunberg. Och hon hyllar sin partner.

– Han är fantastisk! Toppen helt enkelt, och han har ett otroligt tålamod. Han kan få lov att säga saker 127 gånger för jag fattar inte förrän efter 128, säger hon och skrattar.

Magdalena Forsberg är en av Sveriges mest folkkära idrottare och en riktig vinnarskalle. Men hon påpekar att hon i första hand är med för att det är en rolig utmaning. Och Forsberg ser inte en seger som det primära.

– Jag vill försöka lära mig. Visst, det är en tävling. Men det spelar ingen roll hur bra man lär sig att dansa om man inte har någon som röstar på en. Man kan inte helt avgöra själv hur långt man ska. Med skidskyttet var det upp till mig att se till var man ska hamna i resultatlistan. Det här är en bedömningsgrej, och sen ska folk rösta. Men man kan hoppas.

”Let’s dance” har premiär fredag den 22 mars på TV4, TV4 play och Cmore klockan 20:00.

Härligt att se dig i ”Let’s dance”, Magdalena! Önska henne gärna lycka till genom att kommentera på Facebook.

Let’s Dance 2019: Alla deltagare och resultat