Foto: TV4

Marie Mandelmanns starka känslor utanför tv-rutan – nya orden om juryn efter uttåget i Let’s dance

Marie Mandelmann slutade trea i Let’s dance 2022.
Nu berättar den omtyckta tv-profilen om sina starka känslor efter danstävlingens slut – och öppnar upp om juryns kritik.
– Man känner att man blir lite skör och tom på något sätt, efter någonting som varit så intensivt, säger hon till Nöjeslivet.

Hon gjorde stor succé i årets Let’s dance – och nådde hela vägen till en hedersam tredjeplats.

Men i semifinalen tvingades den omtyckta tv-profilen och lantbrukaren Marie Mandelmann lämna TV4:s underhållning med danspartnern Jonathan Näslund. I finalprogrammet gjorde duon dock genast comeback när deltagarna som åkt ur tävlingen återkom för ett storslaget shownummer.

Detta innebar att tv-tittarna fick se Mandelmann dansa i samtliga avsnitt av årets säsong som inleddes i början av mars och avslutades i mitten av maj.

LÄS MER: Aron Andersons drama med Marie Mandelmann – som tittarna inte fick se i Let’s dance

Sista veckan med gänget, den föregående, blev känslosam för såväl Mandelmann som danspartnern Näslund.

– Vi har fått den här veckan att lite ”fasas ut”. Vi har setts lite grann typ varannan dag, säger Jonathan Näslund till Nöjeslivet i en intervju som genomfördes inför finalsändningen.

Mandelmann om starka känslorna efteråt: ”Lite skör och tom”

Marie Mandelmann berättar att hon fått kämpa med känslorna bakom kulisserna efter att den långa och intensiva Let’s dance-resan nu nått vägs ände.

– Det började redan veckan innan. Att man kände att, ja, nu ska man börja ta sig ur den här bubblan lite grann. Man känner att man blir lite skör och tom på något sätt, efter någonting som varit så intensivt, säger Marie Mandelmann till Nöjeslivet.

Hon fortsätter:

– Men så är det ju med allt, om man har en utställning eller gör någonting väldigt intensivt, så vet man att nu är det slut och då kommer en tomhetskänsla. Man måste börja från början, lite grann, säger Mandelmann.

LÄS MER: Eric Saade tar hem Let’s dance 2022 – efter tuffa tiden

Tomhetskänslan som infunnit sig hos henne efter att produktionen nu är över påminner henne om tidigare erfarenheter inom konsten.

– Så känner jag mig när jag gjort utställningar eller gått in intensivt i saker. Det här har jag väntat på liksom, så jag började redan veckan innan lite grann, säger Mandelmann.

Marie Mandelmann, Jonathan Näslund
Foto: TV4

Starka stödet: ”Helt otroligt”

Vad säger ni om stödet ni fått?

– Det är helt otroligt, jag har vunnit allt känner jag. Jag får vara med och dansa i varenda program, fått lära mig så otroligt mycket. Jag är nog den som har vunnit mest, säger Mandelmann.

Vad säger ni om juryns utlåtanden om er, har de varit rättvisa mot er? 

– Ja, absolut. Det här är ett underhållningsprogram och jag tycker de har varit fantastiska. Hela produktionen har varit fantastisk, jag har haft jätteroligt på den här resan, säger Marie Mandelmann.

LÄS MER: Marie Mandelmanns önskan med Gustav och Jonathan – efter uttåget ur Let’s dance: ”Ska locka med…”

Danspartnern Jonathan Näslund utvecklar:

– För varje vecka har vi lyssnat på dem och tagit till oss av det vi sagt och jobbat vidare på det, säger han och tittar på Mandelmann.

Hon håller med.

– De har ju sett hur roligt jag tyckt det varit att dansa. Bara att få upp det i ansiktet var en sån grej, att försöka le liksom. Det är ju svårt när man är så ovan att gå in och göra koreografi, så man tänker så mycket. Samtidigt som jag tyckt det varit så fantastiskt roligt.

Let’s dance-juryn. Foto: TV4

– Jag har inte tyckt att det varit kritik, utan mer ”åh vad kul, nu har vi någonting mer att jobba på”. Mer så har jag tyckt.

Det måste vara en speciell situation när man står där och lyssnar?

– Jaha, nej jag har inte tänkt så. Inte alls.

Nu får Mandelmann rikta in sig på livet på gården och inspelningarna av den kommande och djupt efterlängtade säsongen av tittarfavoriten ”Mandelmanns gård” med maken Gustav. Den nya säsongen väntas sändas i vinter i TV4.

För Näslunds del väntar fortsatt utveckling av de dansskolor som han är med och driver, berättar han.

Stort lycka till med allt, Marie och Jonathan! Tack för showen och underhållningen ni bjudit tittarna på under våren!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!