Foto: TV4

Marie Mandelmanns tunga bakslag – första orden om känslodramat i Let’s dance

Marie Mandelmann har gjort succé i Let’s dance.
Men i lördags hamnade tv-profilen plötsligt i botten.
– Det har gått så mycket energi, säger hon till Aftonbladet.

Hon har hyllats av både jury och tittare i flera veckor i årets upplaga av Let’s dance.

Men nu har Marie Mandelmann åkt på sin första tunga motgång i danstävlingen. I lördagens deltävling som avgjordes i direktsändning i TV4 hamnade Mandelmann och proffsige danspartnern Jonatan Näslund på sista plats när juryn hade delat ut sina poäng.

I lördags fick deltagarna tillägna sin dans till någon person som betytt mycket för dem.

Tv-personligheten Marie Mandelmann, som hittills gjort stor succé i dansprogrammet, valde att tillägna sin dans till brodern Rikard. I programmet förklarade Marie att deras syster gick bort i en tragisk olycka bara ett år innan broderns födelse.

Det blev en oerhört känslosam kväll för såväl Mandelmann som hennes bror som fanns på plats i publiken.

Tillsammans med Näslund bjöd Mandelmann på en innerlig dansupplevelse på studiogolvet i sändningen.

Juryprofilen Dermot Clemenger blev känslosam när han i sändningen förklarade att han kunde känna igen sig i Marie Mandelmanns situation på ett privat plan. Vad gäller Mandelmanns dansinsats sade han:

– Väldigt vackert, väldigt känsloladdat. Jag hade gärna sett mer kraft i din rörelse. Jag hade verkligen sett den här sorgen genom dansen lite mer. Det var inte din bästa dans, men superbra jobbat, säger Dermot Clemenger.

Ann Wilson hyllade Mandelmanns vilja, men efterlyste mer inlevelse.

– Det är otroligt svårt kanske att få fram alla känslor i en dans, när man nu också kanske tycker det är svårt med koreografi och så vidare. Jag tyckte du gjorde ett jättebra jobb, men precis som Dermot säger kräver lite mer inlevelse och lite mer kraft, säger Wilson i sändningen.

Tony Irving menade att Marie Mandelmann inte spelade någon roll, utan var sig själv på dansgolvet.

– Jag tycker du gått genom hela din koreografi med balans och kontroll. Du har gjort det med en rörelse som är baserad på centrum i din kropp, och varje armrörelse har du artikulerat och fyllt ut rörelsen. I vissa platser var det lite skakigt, speciellt på slutet. Men du lyckas få till en känsla rakt genom varje rörelse kroppsligt. Det var inte målat på din ansikte som en fasad, det var äkta inifrån. Och det var bra, säger Tony Irving.

Men trots dessa fina ord blev det alltså lägre betyg denna veckan för Mandelmann. Efter att juryn lämnat sina poäng stod det klart att Marie och Jonatan låg sist i tabellen.

Men efter att tv-tittarnas telefonröster redovisats stod det klart att Mandelmann räddats kvar i tävlingen. Då hamnade i stället Filip Dikmen och Linn Hegdal i dansduell med Lisa Ajax och Tobias Bader för att kvala sig kvar i Let’s dance. Det slutade med att de senare fick lämna tävlingen.

Efteråt medgav Mandelmann att känslorna varit starka, och att det därför också varit tufft att fokusera på dansgolvet.

– Det har gått så mycket energi till alla runt omkring så jag kunde inte riktigt hitta mitt eget fokus faktiskt, säger hon till Aftonbladet.

Marie förklarade samtidigt att det viktigaste är att ha kul, och intygade att hon har det. Hon passade också på att hylla sina konkurrenter i tävlingen.

– Alla har gjort väldigt fina och starka danser som berör, och jag är väldigt känslig av mig, jag tar till mig, säger Marie Mandelmann.

Jonatan Näslund och Marie Mandelmann i Let's dance. Foto: TV4
Jonatan Näslund och Marie Mandelmann i Let’s dance. Foto: TV4

”Let’s dance” sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om årets danstävling? Skriv gärna en kommentar!