Foto: TV4

Nästa tunga smäll mot Let’s dance – risken efter Carolas chockbesked

Carola Häggkvist hoppar av ”Let’s dance”.
Då kan TV4 få anledning att hålla andan.
Här är nästa stjärnsmäll som riskerar att drabba produktionen – efter årets succésäsong.

Nyheten slog ner som en bomb i nöjes-Sverige på tisdagen. Carola Häggkvist väljer att lämna ”Let’s dance”-produktionen av hälsoskäl.

Därmed försvinner också programmets stora stjärna – som TV4 stolt haft med i årets produktion.

När den trefaldiga Melodifestivalvinnaren gjorde entré med sin allra första insats i programmet förklarade jurymedlemmen Dermot Clemenger att detta var dansen som ”hela Sverige väntat på”.

Men det blir alltså ingen mer danstävlan för Carola som väljer att hoppa av. Många tittare har hört av sig till Nöjeslivet i veckan och vädrat sina åsikter – och de flesta tycker att nyheten är tråkig men visar stor förståelse.

LÄS MER: Carola lämnar ”Let’s dance” av hälsoskäl

”Jag är bestört. Hon var ju stjärnan”, skriver en av Nöjeslivets chockade läsare i en kommentar på vår Facebook-sida som följs av över 80 000 personer.

Att Carola lämnar showen riskerar samtidigt att slå ytterligare mot produktionen.

Beviset – här är Carolas enorma tittarrekord

För att den folkkära artisten är en stor tittarmagnet är ingen nyhet.

År 2006 – när artisten vann Melodifestivalen med ”Evighet” – sattes det nuvarande rekordet för antalet tittare i SVT-programmets historia. Hela 4 242 000 tv-tittare hade då bänkat sig för att se Sveriges största underhållningsprogram – som Carola tog hem. Som en jämförelse sågs årets schlagerfinal av 3,6 miljoner, vilket var den bästa noteringen på många år.

Nu lämnar Carola alltså ”Let’s dance” i förtid – och det återstår att se hur detta besked kommer att påverka TV4:s tittarsiffror. Detta är någonting som även Svensk damtidning har noterat.

LÄS MER: TV4:s ord efter Carolas avhopp

Hittills i år har programmet stoltserat med att visa upp rekordsiffror när Carola medverkat i showen. Premiären hade det högsta tittandet sedan 2017 – hela 1,9 miljoner tittare linjärt såg säsongsstarten och på TV4 var man lyriska efteråt.

– Vilken succéhelg i TV4! Let’s dance drog den högsta premiärpubliken sedan 2017 på sin nya sändningsdag och samlade över två miljoner svenskar när vi summerar det linjära och digitala tittandet så här långt, sade kanaldirektören Fredrik Arefalk i ett pressmeddelande efter premiärhelgen.

Nu återstår att se om det populära programmet lyckas behålla greppet om tittarna.

Foto: TV4

I sociala medier finns det tittare som medger att de enkom sett programmet för Carolas skull. Med sina hundratusentals följare i sociala medier och stora fanskara som hon byggt upp under sin framgångsrika karriär efter 40 år på scenen, är Carola förstås en av landets riktigt stora stjärnor.

”Så tråkigt, nu är det inget roligt se Lets dance längre hon va den som va bäst, fina dansnummer, dansa jättebra och har sådan utstrålning. Hon va vinnaren för mej sen Michel men nu när hon slutar så tappa jag lusten att titta. (…) Jag titta för se Carola hon va verkligen bra”, skriver en tittare i kommentarsfältet på vår Facebook-sida.

”Kommer att sakna Er. Nu släcks en lampa”, skriver en annan.

”Blev så ledsen när du inte kommer att dansa men din hälsa är viktigare. Många långa kramar till dig”, skriver en tredje läsare i riktning Carola.

Bland tittarna är det många som förstås tycker att beskedet är tråkigt – men samtidigt vill visa sitt stöd till stjärnan.

”Tråkigt du sluta du va bäst du va så duktig, vilken talang. Men hälsan går först och jag förstår du måste hoppa av, krya på dej fina Carola”, skriver en av våra läsare i kommentarsfältet.

Tittarnas tack till Carola: ”Hälsan går före allt”

Tillsammans med Tobias Karlsson har Carola under dessa veckor belönats med strålande poäng av juryn. Många tittare misstänker att hon hade kunnat nå riktigt långt i tävlingen – kanske hela vägen.

Foto: TV4

”Hon är ju jätteduktig på att dansa, hade säkert gått till final, men hälsan går före allt annat”, skriver en tittare.

”Let’s dance i all ära – men Din hälsa går före allt! Krya på dig önskar en liten tant som önskar lycka till och hoppas att du snart är ute på golvet igen”, skriver en av våra kära läsare som vill skicka sina hälsningar till Carola.

Själv har Carola i dagarna gått ut och tackat för det stöd hon känt från tittarna under dansperioden.

Nu väljer många av tittarna att i gengäld också på att tacka henne för den tid som varit.

”Tack för tiden du förgyllde lördagskvällen. Hälsan går först”, skriver en tittare i kommentarerna.

Let’s dance sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4.

Gör som över 88 000 andra – följ Nöjeslivet på Facebook här!

Vad tycker du om detta? Ska du fortsätta titta på ”Let’s dance” nu när Carola har lämnat programmet? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!