Foto: TV4

Nya historiska draget i Let’s dance – Tony Irvings besked tar deltagarna på sängen: ”Förhöjda krav”

Svångremmen dras åt rejält.
Kraven på deltagarna ökar i Let’s dance.
Stjärnorna kan tas på sängen av stora ändringen – men är nu förvarnade inför lördagens avgörande.
– Det är egentligen ingen regeländring, utan det är förhöjda krav i bedömningskriterierna, säger Tony Irving till Expressen.

Årets Let’s dance-säsong har varit en stor succé. TV4 har kunnat triumfera med höga tittarsiffror, och juryn har i vecka efter vecka bara kunnat dela ut höga poäng till deltagarna efter imponerande dansinsatser.

Nyligen skakades produktionen om rejält efter beskedet om Carola Häggkvists avhopp. Stjärnan gick i veckan ut och berättade att hon tänker lämna showen på grund av hälsoskäl.

Carola lämnar Let’s dance på grund av hälsoskäl. Även danspartnern Tobias Karlsson skickas därmed ut från tävlingen. Foto: TV4

LÄS MER: TV4:s ord efter Carolas avhopp i Let’s dance

Tittarna har reagerat starkt i sociala medier efter nyheten, och även om många är ledsna och chockade över beskedet önskar de henne allt gott. Samtidigt har också flera Carola-fantaster medgett att de kan överge programmet när stjärnan inte längre finns med, och nu återstår att se om TV4 lyckas behålla greppet om tittarna under denna succésäsong.

LÄS MER: Tobias Karlssons stora besvikelse – ärliga orden efter Carolas avhopp: ”Ledsen och nedstämd”

Let’s dance-juryns ändring i kvartsfinalen – högre krav på stjärnorna

Inför kvartsfinalen som avgörs på lördag klockan 20 i TV4 har den tidigare utslagna deltagaren, komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina nu återkommit till tävlingen. Hon tar över Carolas plats inför avgörandet – och stöttas nu av den trefaldiga Melodifestivalvinnaren.

”Visa vart skåpet ska stå. Du kan gå långt, riktigt långt. Och oavsett, låt ingenting stjäla din glädje!”, skriver Carola till Keyyo på sin Instagram.

Men Keyyo kan vänta sig en tuff uppgift på lördagen.

För nu meddelar nämligen Let’s dance-juryn genom Tony Irving att svångremmen kommer att dras åt. Stjärnorna i dansshowen är därmed förvarnade – och bör inte bli tagna på sängen på lördag när juryn ökar kraven för att dela ut höga poäng.

Därför drar Tony Irving och juryn åt svångremmen

I den rutinerade Let’s dance-juryn ingår även Ann Wilson och Dermot Clemenger.

Juryn består även av Dermot Clemenger och Ann Wilson. I år har de delat ut många nior och tior – hittills. Foto: TV4

Tony Irving menar att juryn kommer att ha högre krav på lördag.

– Det är egentligen ingen regeländring, utan det är förhöjda krav i bedömningskriterierna. Normalt brukar vi ha ett danspar som sticker ut medan de andra försöker. Nu har vi fyra deltagare som har otroligt hög danskompetens. Det gör att det varit ett överflöd av nior och tio ganska tidigt i säsongen, säger Tony Irving till Expressen.

Tony Irving, mister Let’s dance. Foto: TV4

Han menar att årets upplaga av danstävlingen är historisk stark – och därför genomför man nu denna ändring inför helgens veckofinal.

– Aldrig i ”Let’s dance” historia har vi kommit till en kvartsfinal med fyra par som har så hög kvalitet, säger Irving.

Anledningen till varför juryn vill göra detta mot deltagarna i programmet, är enligt Irvings förhoppning att de ska fortsätta att utvecklas.

Linn Hegdal och Filip Lamprecht har tagit sig ända till kvartsfinal i ”Let’s dance” 2021 – kommer dansparet gå hela vägen? Foto: TV4

Nu återstår att se om de nya kraven i bedömningen kommer chocka deltagarna på lördag eller inte.

– Vi kommer att se en utveckling och paren kommer att pusha varandra. Ingen kommer att vilja åka ut. Och nu kommer också Keyyo in igen som ersättare till Carola. Hon kommer vara taggad för revansch. Men det gäller att de gör jobbet, säger Irving till Expressen.

Vad tycker du om detta? Gör juryn rätt som ställer högre krav på deltagarna? Vem är din favorit i ”Let’s dance”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!