Petra Medes stora insikt mitt under Lets Dance – nya orden om graviditeten: ”Jag känner mig…”

Programledaren Petra Mede har många järn i elden. Inte nog med att hon programleder årets Lets Dance och nya frågesportsprogrammet Hjulet.

Hon väntar också sitt andra barn vid 52 års ålder. Ett barn som väntas komma bara månader innan hon ska upp på scen med sin nya föreställning 50/50.

Petra Mede, 52, är en av våra mest hyllade och folkkära profiler. Den mångfacetterade programledaren behärskar allt från skådespeleri, till stand up och författarskap. Tidigare var hon också dansare.  

Genom åren har vi sett henne leda tittarsuccéer som Melodifestivalen och Eurovison Song Contest. 2013 var hon årets julvärd. Dessutom hyllas Petra för sin roll i SVT:s Bonusfamiljen.

Den hyllade tv-profilen är också aktuell som programledare i årets Lets Dance tillsammans med Daniel Lindgren och syns även i Tv-rutan i frågesportsprogrammet ”Hjulet”.

Aktuell med ny föreställning

I november har hon även premiär med den egenskrivna föreställningen 50/50.

I föreställningen hämtar hon inspiration från sitt eget liv och enligt henne själv är föreställningen inte helt klar ännu.

För det finns ett speciellt moment i livet som hon lämnat utrymme för, nämligen den nya tiden i livet som tvåbarnsmor.

Petra Mede väntar nämligen sitt andra barn.

Programledaren Petra Mede skapade stora rubriker när hon vid 52 års ålder avslöjade att hon väntar barn.

Petra Mede väntar barn

Tidigare i år gästade Petra Mede Nyhetsmorgon och berättade då om att hon väntar sitt andra barn. Sedan tidigare har Petra dottern Adeline, 10.

LÄS MER: Petra Medes gravidlycka – väntar sitt andra barn: ”Längtar tills vi är i mål”

För programledaren Jenny Strömstedt beskrev hon känslorna kring att bli gravid efter 50.

– Jag är så otroligt glad och lycklig och känner mig väldigt, väldigt privilegierad. Man tar en dag i taget. Inget är självklart, en graviditet är aldrig självklar. Jag längtar till vi är i mål, säger Petra Mede i programmet.

Petra Mede
Foto: TV4 / Instagram

I Nyhetsmorgon avslöjade den folkkära profilen också att hon var gravid i sjätte månaden, och att hon vet könet men vill hålla det hemligt.

Och kanske kommer det ett inslag om det i nya föreställningen.

– Jag plockar ju allt helt ur mitt liv. Men om allt går bra – jag tar en dag i taget, så kommer jag vara tvåbarnsmamma när föreställningen går av stapeln. Och då måste jag ta in en del av den nya tillvaron så att det är lite uppdaterat, säger Petra till Expressen.

Nu är det bara några månader kvar av graviditeten och hon känner tillit inför vad som komma skall.

– Jag har tillförsikt, men med allt i livet tänker jag att man tar en dag i taget. Det gör jag nog med allt. Men jag känner mig glad, mår bra och har stor tillförsikt.

Petra Mede om framtiden

Hur planerna för framtiden ser ut vet hon inte riktigt, i stället försöker hon att vara i nuet.

– Det är väl skönt nu ändå, jag har inte öst på med saker efter det. Jag tar den föreställningen och sedan får man se vart den leder, vilket mottagande den får. Det är saker som inte är bestämda. Men nu koncentrerar jag mig fram till årsskiftet 2022, 2023.