Foto: TV4

Rickard Sjöberg bryter tystnaden om Tove – nya bekännelsen efter uttåget ur Let’s dance

Rickard Sjöberg åkte ur Let’s dance på målsnöret.

Nu berättar han om tunga tiden efter uttåget med danspartnern Tove Villför.

– Jag ska inte låtsas som att det inte sved att åka ut, skriver han.

Hit men inte längre.

Dansshowen tog slut i lördags för ”Postkodmiljonären”-profilen Rickard Sjöberg, 53. Tillsammans med danspartnern Tove Villför, 26, lyckades han inte kvala sig kvar i Let’s dance. Trots goda vitsord från juryn med Tony Irving i spetsen, klarade sig inte Sjöberg kvar i tävlingen.

– Från stunden när du kom ut på scenen så fanns din växlande energi i din kropp som gick från fötterna upp till taket. Du hade kraft och pondus, men det som imponerade mig mest var i början när du tog en rekvisita som du brukade med finess, sade Irving i sändningen till Sjöberg och sammanfattade:

– Jättebra!

LÄS MER: Rickard Sjöberg bryter tystnaden efter uttåget i Let’s dance – Tony Irvings skarpa markering

Artikeln fortsätter under bilden.

Efter stor dramatik i duellen stod det klart att Rickard Sjöbergs resa i Let's dance kommit till sitt slut. Foto: TV4
Efter stor dramatik i duellen stod det klart att Rickard Sjöbergs resa i Let’s dance kommit till sitt slut. Foto: TV4

Men Sjöberg och Villför åkte trots det ur kvartsfinalen där det var Abba-tema, och i stället blev det artisten Renaida Braun som överlevde dansshowens kvalduell med sin danspartner Tobias Bader.

De är nu vidare till nästa veckas semifinal, liksom kändisdeltagarna Charlotte Kalla och Hampus Hedström.

På måndagen efter Let’s dance-dramat tog Sjöberg tillfället i akt att summera sin tid i TV4-programmet. På Instagram skriver tv-profilen om sin resa – och sina starka känslor efteråt.

Artikeln fortsätter under bilden.

Programledarna David Lindgren och Kristin Kaspersen avslöjade som vanligt slutresultatet. Foto: TV4
Programledarna David Lindgren och Kristin Kaspersen avslöjade som vanligt slutresultatet. Foto: TV4

Han kommer också med en bekännelse: att åka ur var tungt.

– Vänner! I lördags tog Let’s Dance-äventyret slut för mig och Tove. Jag ska inte låtsas som att det inte sved att åka ut. Det gjorde det och vi kände att vi hade mer att ge. Men glädjen över hela upplevelsen och er kärlek vinner alla dagar i veckan. Tänk vad mycket uppskattning och röster vi har fått från er under våren. För det är jag djupt tacksam, skriver Rickard Sjöberg på Instagram.

LÄS MER: Tobias Wallins nya besked – därför kan han lämna Let’s dance helt: ”Jag har gjort…”

Artikeln fortsätter under bilden.

Det blev Rickard Sjöberg som fick lämna Let's dance i kvartsfinalen. Foto: TV4
Det blev Rickard Sjöberg som fick lämna Let’s dance i kvartsfinalen. Foto: TV4

Han väljer också att lyfta fram hustruns betydelse för sina framsteg på dansgolvet.

– Att genom dans förmedla känslor är något nytt för mig. Och flera gånger under resans gång känns det som att livet självt skakat om mig inombords. Underbart! Jag har många förutom er följare att tacka för det. Inte minst min fru Annika som fick mig att tacka ja, skriver Sjöberg.

Rickard Sjöbergs tårar i Let’s dance

Han passar också på att tacka familj, kollegor och vänner för stödet – samt hela produktionen runt Let’s dance inklusive programledarna David Lindgren och Kristin Kaspersen.

Men också danspartnern Tove Villför. Samtidigt som han förklarar att de båda både har gråtit och skrattat ihop under alla dessa veckor.

– Och sist men inte minst du TOVE! Du fick uppdraget att hålla mig i handen på det farliga och stormiga hav jag upplevde dansgolvet som. Och som du gjorde det! Vi har skrattat, gråtit, svettats, grubblat och med en oxes tålamod har du fått mig att göra saker inför miljonpublik i direktsändning som jag aldrig trodde skulle kunna hända. Tack Tove! Det ligger en fantastisk framtid vid dina fötter oavsett om det är på ett dansgolv eller ej, skriver han.

LÄS MER: Därför är Tony Irving förbannad – nya ilskan efter Rickard Sjöbergs uttåg ur Let’s dance: ”För helvete…”

Artikeln fortsätter under bilden.

Let’s dance-juryn med Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving valde att ge Rickard och Tove en stående ovation efter att de åkt ut. Foto: TV4

Sjöberg förklarar också att söndagen var den första dagen sedan början av februari som han inte dansade. Men helt färdigdansat på bästa sändningstid är det inte för den rutinerade tv-profilen, avslöjar han nu.

– Vilan gjorde gott ska medges men vi ses i finalen den 27 maj. Då åker dansskorna på igen för säsongens alla deltagare för att på nära håll se vinnaren av Let’s Dance 2023 koras, skriver Sjöberg.

Let’s dance sänds på lördagar klockan 20.00 våren 2023 i TV4.

Vem tycker du är en värdig vinnare av Let’s dance 2023? Kvar i tävlingen är: Charlotte Kalla, Hampus Hedström och Renaida Braun.

Skriv gärna en kommentar!