Foto: TT/TV4

Rickard Sjöberg om uppknäppta draget bakom kulisserna i Let’s dance

Allt för showen!
Rickard Sjöberg gör succé i vårens Let’s dance.
För Nöjeslivet berättar programledaren varför produktionen får göra vad de vill med hans stil och om dubbeljobbet med ”Postkodmiljonären”.

Nyheten om att Agnetha Fältskog blivit ihop med sin stalker slog ned som en bomb på 90-talet. Men vad dolde sig bakom rubrikerna? Hur förvandlades en romans till en ren och skär mardröm? Hur träffades dem? När gick allt fel och vad hände sen? Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Rickard Sjöberg och Tove Villför gör succé i årets Let’s dance. Programledaren och proffsdansaren har hittills bjudit tittarna på alltifrån en känslostark samba, till en härlig tolkning av filmklassikern ”Top Gun” när programmet hade Hollywood-tema förra veckan.

Många gånger har duon dessutom hamnat på den övre halvan när juryn avlagt sina poäng, även om den förra veckan med nämnda filmtema inte hörde till deras starkare grenar.

Då ställdes Sjöberg i duell mot artisten Andreas Wijk, som blev den fjärde kändisdeltagaren att lämna tävlingen i år.

Artikeln fortsätter under bilden.

Rickard och Tove klarade sig i duellen i Let's dance. Foto: TV4
Rickard och Tove klarade sig i duellen i Let’s dance. Foto: TV4

Rickard Sjöberg om samarbetet med Tove Villför

När Nöjeslivet mötte Sjöberg och Villför inför årets säsong hyllade de sitt samarbete – och berättade att de siktar högt.

LÄS MER: Kristin Kaspersen ryter ifrån efter kritiken mot Let’s dance – här är programledarens ord

– Jag tycker det gått jättebra. Vi är väldigt lika varandra rent mentalt, dels till hela processen men också tävlingen, säger Tove.

Ni är vinnarskallar alltså?

– Ja, och perfektionister båda två vilket är skönt för då förstår man verkligen varandra. När någon står där och verkligen bryr sig så mycket om den där lilla foten. Jag måste inte förklara för Rickard varför foten ska dit, han bara köper det, säger Villför.

Rickard Sjöberg:

– Jag kan svära på mig själv inombords och tycka att jag skäms när jag förstår instruktionen i huvudet men inte får ut den i kroppen liksom. För jag gör henne besviken då, känner jag. Så vinnarskallen finns där definitivt, men mitt i det här tycker jag också vi delar att vi har någon slags behov av att ventilera annat också. Vi garvar mycket och snackar en del. Det blir en pyttipanna av en massa härliga grejer, säger han.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Rickard Sjöberg om uppknäppta draget

Samtalet kommer snabbt in på deltagarnas fantastiska scenkläder – och Sjöberg avslöjar att de själva inte har någonting att säga till om när det kommer till detta.

Ni får inte välja kläder själva?

– Nej, säger Sjöberg.

Proffsdansaren Tove Villför tycker att det känns naturligt att inte ha några åsikter runt kläderna i Let’s dance.

– Alltså, jag kan ju inte komma in här som en superdiva och bara: ”Jag vill ha en stor röd klänning…”, säger Tove.

Sjöberg skämtar med danspartnern när han avbryter henne och säger:

– Det skulle vara mot din personlighet, men du skulle komma undan med det, tror jag, säger han.

– Det vet jag inte. Sen tar de här kläderna så himla lång tid att göra, så de kan inte vänta in med att vi bara ska komma in här och komma med någon idé, säger Villför.

Artikeln fortsätter under bilden.

Rickard Sjöberg
Foto: TV4

Duon väljer nu att lyfta fram personalen bakom kulisserna, som bland annat fixar deras spektakulära danskläder.

– Det ju så att de som fixar kläderna är såna superproffs, så att överhuvudtaget ha en åsikt i min position, det är otroligt förmätet, säger Sjöberg.

Du kanske snarare är glad över att någon klär dig?

– Jaja. Jag har sagt det nu, de var så gulliga och frågade mig inför: ”Rickard, hur ser du på uppknäppt, skulle det kunna vara okej? Paljetter? Soldusch?”. Och jag bara: ”Bring it on! Det här kan ni mycket bättre än jag. Jag står till ert förfogande”. Jag behöver inte ha en enda knapp knäppt, om det är det ni vill, haha, säger Rickard Sjöberg.

Då kan det bli lite hud alltså?

– Ser du fram emot det eller? Haha.

Det är väl jättehärligt, nu när våren kommer också!

– Ja, precis, säger Sjöberg.

– Det är så roligt, för du tar hela upplevelsen för vad den är och säger inte nej, säger Tove Villför.

Rickard Sjöberg om Postkodmiljonären under Let’s dance

Samtidigt som Let’s dance sänds är Sjöberg också högaktuell på fredagkvällarna i TV4, då ”Postkodmiljonären” sänds. Han är programledare för frågesporten sedan många år.

Hur får du ihop Let’s dance med Postkodmiljonären, Rickard?

– Det går bra. Vi spelar in klumpvis. I princip hela årets program spelas in på våren, så att vi har varit nere en gång i Göteborg, för det är där programmen spelas in, och då gjorde vi 15 program på tre dagar. Då hängde Tove med, och efter inspelningen åkte vi till hotellet, käkade middag och sen dansade på ett gym i 2 timmar och 45 minuter på kvällen, säger Sjöberg.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230314 Rickard Sjöberg. Kändisar och dansare i TV4-programmet Let's Dance 2023 presenteras i Let's Dance-studion i Frihamnen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20230314 Rickard Sjöberg. Kändisar och dansare i TV4-programmet Let’s Dance 2023 presenteras i Let’s Dance-studion i Frihamnen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Han fortsätter:

– Det är hjärna större delen av dagen, och sen är det i och för sig hjärna i dansen också, men det är skönt att också göra någonting fysiskt, så att det blir lite av varje. Och det är ju inte månader i sträck, utan enstaka tillfällen som jag har både Postkodmiljonären och dansen, säger Sjöberg.

Vad tycker din kollega i Postkodmiljonären Titti Schultz, som ju är med i ”Hela kändis-Sverige bakar” nu, om att du är med i Let’s dance?

– Vad Titti tycker? Vill du att jag ska läsa hennes meddelanden? Hon älskar det och tycker det är så roligt, och det är många av mina kollegor som hejar på mig. Några har köpt biljetter och kommer på premiären med Rickard-t-shirts.

Hur känns det att ha det stödet?

– Det är oerhört roligt. Jag tycker det är en ganska utsatt situation jag försatt mig i, då är det underbart att känna positivitet runtom oss, säger Sjöberg som under direktsändningarna också haft stort stöd av sin familj som funnits på plats för att heja på dem.

Rickard Sjöberg
Foto: TV4

Let’s dance sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om årets Let’s dance? Vilka deltagare har imponerat mest på dig? Skriv gärna en kommentar!