Foto: TV4

Stora lyckan för Gustav Mandelmann på gården – efter Maries succé i Let’s dance: ”Ställt till det igen”

Vilken överraskning!
Efter tiden utan Marie Mandelmann på gården kan Gustav nu visa upp den underbara lyckan.

Lantbrukarna Marie och Gustav Mandelmann blev tv-stjärnor över en natt när egna programserien ”Mandelmanns gård” nådde tittarna.

TV4-programmet har sedan 2017 varit en stor succé. Där skildras livet på gården Djupadal i Skåne, bland massor av härliga djur och underbar natur.

Gustav Mandelmann
Foto: TV4

Tillsammans driver makarna ekologiskt jordbruk vid gården i Simrishamns kommun i Skåne, och där finns alltså plats för djur i alla möjliga sorter.

Under våren befinner sig Marie Mandelmann i Stockholm för Let’s dance, medan livet på gården fortsätter som vanligt för Gustav. På premiärsändningen var han på plats i studion för att stötta kärleken.

Någonting som betydde mycket för Marie.

– Det är kärlek, sade hon inför premiären till Nöjeslivet.

Stora glädjebeskedet på gården – Gustav Mandelmann visar

Samtidigt som Marie gör stor succé på dansgolvet i TV4 verkar det också som om en härlig överraskning tillkommit på gården i Skåne.

På onsdagen kunde nämligen Gustav Mandelmann visa upp ett underbart litet lamm.

– Fri kärlek har ställt till det igen för hippisarna, skriver han på Instagram och visar upp den härliga påskpresenten, och i kommentarsfältet svämmar de kärleksfulla kommentarerna över.

Marie Mandelmann har tidigare berättat att hon under tiden i Let’s dance tillfälligt bor i Stockholm – 600 kilometer från gården Djupadal. Hon förklarar att det händer massor på gården under våren.

– Jag får daglig information om vad som händer på gården, det kommer lite lammungar och lite kalvar och det sås. Det händer jättemycket där hemma just nu, säger Marie Mandelmann till Aftonbladet.

Kanske har hon då också nåtts av den underbara nyheten om lammets tillkomst.

Tidigare har Marie Mandelmann avslöjat för Nöjeslivet hur hennes resonemang gick med Gustav inför sin medverkan i dansshowen.

 Jag kan ju känna att det är nästan dom som varit mest på ”ja men det är klart du ska köra, och det kommer du tycka är jätteroligt”. Vi brukar tacka nej till alla program så de sa ”‘är det något du ska göra, så är det just att tacka ja till Let’s dance, för där får du också lära dig”. Och de hade rätt. Det här är jätteroligt, säger hon till Nöjeslivet.

Samtidigt grusas tittarnas eventuella förhoppningar om att maken ska medverka i TV4:s dansunderhållning i framtiden, förklarar hon.

 Han har ju ett nytt knä så det kommer inte att funka, säger Marie Mandelmann.

Juryns stora hyllningar till Marie Mandelmann i Let’s dance

Som i stället kan glädja sig över de stora framgångar hon och danspartnern Jonatan Näslund nått i Let’s dance hittills. De har tagit sig vidare i tävlingen vecka efter vecka och dessutom fått en hel del beröm från juryn.

Jonatan Näslund och Marie Mandelmann i samspråk med programledaren Petra Mede. Foto: TV4
Jonatan Näslund och Marie Mandelmann i samspråk med programledaren Petra Mede. Foto: TV4

Förra veckan var det Disney-tema som gällde för dansparen, och då fick tittarna se en helt ny sida av Mandelmann: nämligen i rollen som Cruella de Vil ur filmen ”Pongo och de 101 dalmatinerna”.

Juryn var lyriska efteråt.

Marie Mandelmann och Jonatan Näslund som Cruella de Vil och Pongo ur Disney-filmen om de 101 dalmatinerna. Foto: TV4
Marie Mandelmann och Jonatan Näslund som Cruella de Vil och Pongo ur Disney-filmen om de 101 dalmatinerna. Foto: TV4

– Du lever dig in i varenda sekund av hela koreografin. Jag älskar hur det kommer från kroppen och det sprudlar ut genom armen! Men det roligaste för mig, det är ditt ansiktsuttryck. Du såg konstant ut som det var dålig lukt i rummet, sade Tony Irving i sändningen.

Dermot Clemenger fyllde i:

– Det var ingen dålig lukt i den här dansen. Det var en fantastiskt bra tango, tekniskt på en väldigt hög nivå. Jag pratade i början om det här att lyckas hitta sig själv i dansen och jag finner det med dig hela tiden. Du lyckas alltid hitta dig själv i varje dans du gjort hittills. Ingen besvikelse i kväll, tango på hög nivå. Fantastiskt bra jobbat, säger Dermot.

Ann Wilson valde också att lyfta fram dansproffset Jonatan Näslunds insats bakom den lekfulla koreografin.

– Bra jobbat Jonatan, jag är säker på att det är mycket av dina kloka ord. Men sen vill jag också säga: om livet på landet börjar bli tråkigt någon gång tror jag skådespelaryrket är något för dig alltså, säger Ann Wilson och blinkar mot tv-personligheten.

Marie Mandelmann och Jonatan Näslund som Cruella de Vil och Pongo ur Disney-filmen om de 101 dalmatinerna. Foto: TV4
Duon bjöd på stor show! Foto: TV4

”Let’s dance” sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar!