Foto: TV4

Suzanne Axells ärliga ord om Petra Mede – bakom kulisserna i Let’s dance

Hon är själv ett programledarproffs.
Nu uttalar sig ”Let’s dance”-aktuella Suzanne Axell om TV4-showens nya programledare Petra Mede och David Lindgren.

Petra Mede, 51, och David Lindgren, 38, tog över som programledare för ”Let’s dance” inför årets säsong. De båda underhållningsprofilerna, som bland annat lett Melodifestivalen under olika årgångar, efterträdde David Hellenius och Tilde de Paula Eby.

LÄS MER: Tony Irvings ärliga ord om nya programledarna i ”Let’s dance” – juryprofilens dom

Efter premiärsändningen för två veckor sen fick Mede och Lindgren blandad respons från tittarna med både ris och ros.

En som sällar sig till skaran som hyllar duon är deltagaren Suzanne Axell, 65. Hon har själv under många år varit en stark programledarprofil i SVT:s ”Fråga doktorn” – och vet vad som krävs efter att ha lett massor av direktsändningar.

Suzanne Axell och Tobias Bader i ”Let’s dance”. Foto: TV4

I samband med presentationen av årets samtliga deltagare, inför programstarten i mars, frågades Axell ut av Mede och Lindgren. Petra Mede undrade då på hur stort allvar hon tar tävlingen – och fick snabbt svar:

– Du vet ju hur vi programledare är, lite vinnarskallar bor det ju därinne. Så att jag försöker träna. Alla vänliga människor som frågat mig, alla dansare tycker jag är fantastiska, dansare ska ha alla eloger i världen. Men jag gör mitt bästa och kan inte göra mer än så. Det är tufft, säger Suzanne Axell på pressträffen.

LÄS MER: Suzanne Axells ”vägran” bakom kulisserna – mitt under dansträningen

Hon välkomnades då med varm hand av Mede och Lindgren – och passade samtidigt på att själv välkomna nykomlingarna.

– Jag tycker det är jättekul att ni är här också, sade Suzanne i riktning till Petra Mede och David Lindgren på pressträffen.

Foto: TV4

Axell om samtalen med Mede bakom kulisserna

Efteråt berättade Axell om sina samtal med Petra Mede bakom kulisserna – en programledare hon gillar skarpt. Mede är känd för att inte backa från att skicka iväg en hjärtlig pik eller två under sina direktsändningar.

På frågan hur Axell tror att de nya programledarna kommer sköta sig svarar hon först skämtsamt – innan hon berättar om sina samtal med Mede bakom kulisserna:

– Det kommer bli en katastrof, haha. Jag bara skojar. Det är så roligt, för jag pratade med Petra tidigare och sa att nu är vi två programledartjejer, och det blir en giganternas kamp. Hon är en härlig tjej som gillar att ta en tackling, och jag ser fram emot lite munhuggande där, säger Axell till Nöjeslivet.

Foto: TV4

Stort lycka till i tävlingen, Suzanne och Tobias!

Vad tycker du om årets ”Let’s dance”-deltagare, och de nya programledarna? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.

LÄS MER: Senaste nytt om Let’s dance – allt om deltagarna och programledarna i årets dansdrama i TV4