Tilde de Paula Ebys och David Hellenius ord om Anders Tegnell – oväntade draget i direktsändning

Programledarna Tilde de Paula Eby och David Hellenius bjuder på egen show i Let’s dance – och sjunger om statsepidemiolog Anders Tegnell.

Här är orden i direktsändning.

Let’s dance var tillbaka i TV4 på fredagskvällen för säsongens tredje tävling.

Då passade programledarna Tilde de Paula Eby och David Hellenius på att, i direkt anslutning till programmets öppningsnummer, själva bjuda på sång och dans.

Foto: TV4

– Jag är så glad att vi sänder Let’s dance i kväll igen, alltså helt ärligt man vet ju ingenting i dessa tider, sade David Hellenius i direktsändningen (som går att se i efterhand här på TV4 Play), apropå dessa coronatider.

– Nej, vem vet? svarade Tilde innan en känd artist uppenbarade sig på videolänk plötsligt i direktsändningen: 

Programledarna sjunger ”Vem vet” med ny text

Det var sångerskan Lisa Ekdahl som började spela sin hit från 1990-talet ”Vem vet?”. Och programledarna hängde på.

Den kända refrängen var sig lik – men Tilde och David överraskade alla genom att sjunga en egen, omarbetad version av verserna.

Foto: TV4

Den omskrivna texten påminde tittarna om att Let’s dance har varit borta i några veckor efter sjukdom i produktionen.

– Det var en saga för god för att vara sann. Vi tog en liten, liten paus för att ta hand om varann, sjöng Tilde bland annat i den omarbetade versionen i till tonerna av Ekdahls musik.

En stund senare kunde tittarna höra David sjunga:

– Men det alla undrar är ju så klart: Blir det nedlagt igen, sjöng Hellenius innan allihopa stämde in i refrängen till ”Vem vet”.

Foto: TV4

Sjunger om Tegnell: ”Kommer vi köra dansen nästa fredagkväll?”

Programledarna tog sig en oväntad svängom på dansgolvet och visade prov på egna sångrösterna.

– Att kunna glädja er en stund ser vi som en resurs. Och som en bonus sätter vi stopp för Fyrans konkurs, sjöng David skämtsamt apropå att Let’s dance är kanalens flaggskepp på underhållningsfronten.

Avslutningsvis passade programledarna själva på att stämma in i följande sångtext – som anspelade på myndigheternas eventuella framtida rekommendationer.

– Kommer vi att köra dansen, nästa fredagskväll? Det beror ju självfallet på – vad säger Tegnell, sjöng David och Tilde i kör om Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog som i veckor haft hand om myndighetens presskonferenser och rapporterat om rekommendationer.

Följt av refrängen:

– Vem vet, inte du, vem vet inte jag, vi vet ingenting nu, vi vet inget i dag.

STOCKHOLM 20200424 Anders Tegnell, statsepidemiolog Folkhälsomyndigheten under Folkhälsomyndighetens dagliga pressträff om läget gällande coronaviruset, Covid-19. Foto: Pontus Lundahl / TT

I samband med återstarten av Let’s dance förra fredagen förklarade kanalen vilka åtgärder som produktionen tagit till i coronakrisen.

– Vår bedömning är att vi vidtagit alla åtgärder som är möjliga för att skapa en så säker arbetsmiljö som möjligt utefter de restriktioner och regler som råder. TV4 har också agerat genom att ta en paus i inspelningarna för att hindra smittspridning, det är självklart inte en åtgärd vi drar oss för att vidta igen, sade TV4:s presschef Lina Berggrén då till Aftonbladet.

Minns ni hur ”Vem vet” lät i original?

Vad tycker du om Tildes och Davids sångshow? Dela gärna vidare!

Här kan man ta del av den senaste informationen från Folkhälsomyndigheten.