Tittarnas hårda krav på TV4 – efter juryns ord om Hanna Hedlunds i Let’s dance: ”Fattar inte detta”

Hanna Hedlund och Tobias Wallin blev det fjärde paret som tvingades lämna Let’s dance.

Men efter deras uttåg ur tävlingen är det flera tittare som nu riktar kritik mot TV4 och vill att juryn ska få mer makt.

”Jag tycker att juryn skulle ha större makt, de är dom som kan bedöma dansen eftersom dom har den rätta utbildningen. Det blir alltid lite galet när folket får avgöra”, skriver en tittare på Nöjeslivets Facebooksida.

Det har dansats och kämpats väl för alla deltagare i årets omgång av Let’s dance.

Efter att det första dansparet tvingades lämna, Janne Josefsson och Malin Watson – har det blivit allt hårdare konkurrens.

Trots fina lovord från juryn var det Hanna Hedlund och henens danspartner Tobias Wallin som tvingades lämna programmet efter lördagens program.

Efter sändningen var det en chockad Hanna som berättade om sina känslor kring att hon ska nu ta avsked.

– Vi har inte riktigt tagit in att vi inte ska dansa mer. Vi är så glada och hade en så god känsla när vi dansade, sa hon då till Aftonbladet.

https://www.instagram.com/p/CNyA4VksNWP/

Tittarnas förvåning efter resultatet

Och minst lika chockade blev också tittarna av resultatet.

Flera tittare riktar nu kritik mot TV4 för att de inte låter juryn ha mer makt i tävlingen.

De skriver att juryn borde ha en absoluta makten att bestämma vilka som får stanna kvar i tävlingen.

Hanna Hedlund
Foto: TV4

”Jag tycker att juryn skulle ha större makt, de är dom som kan bedöma dansen eftersom dom har den rätta utbildningen. Det blir alltid lite galet när folket får avgöra”, skriver en person på Nöjeslivets Facebooksida.

”Fattar inte detta, de två par som har fått högst betyg av juryn, ligger helt plötsligt sämst till och står i duell. Röstar folk utifrån helt andra kriterier än hur man dansar, juryn kunde ju heller inte riktigt dölja sin besvikelse över detta. Ge juryn mer makt, annars röstar folk bara efter populariteten/idolskapet hos vissa deltagare och då blir Let’s Dance helt ointressant, vilket det väl redan blivit till stor del”, skriver en annan person.

Tony Irving
Foto: TV4

”Dags att fundera på hur stor betydelse tittarrösterna ska ha. Känns konstigt att de som fått högsta poängen av den professionella juryn ” överröstas” av amatörerna som sitter på läktaren och ”tycker till”. Fantastiskt duktiga dansare ”tycker ” jag”, skriver en tredje person.

”Det känns konstigt när de med högsta poängen åker ut! Borde inte kunna ske! De bästa ska premieras!”, skriver en fjärde person.

Vad tycker ni om detta? Bör juryn ha mer makt i programmet? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.